“Gvgur air m4ta jantan, g3ngster mcm mne pun si suami dan ayah,” – Fizo Omar kongsi detik isteri bersalin

Sebelum ini, pelakon Fizo Omar berkongsi berita gembira apabila isterinya, Fazeera Nazri Azrai selamat melahirkan anak perempuan pertama mereka pada pukul 12.39 tengah malam Sabtu di sebuah pusat perubatan di Serdang, Selangor.

Terbaru menerusi laman instagram, Fizo berkongsi detik-detik sebelum isterinya bersalin, dan menyatakan bayinya itu dilahirkan dua minggu lebih awal dari tarikh sepatutnya. Namun, Fizo namun bersyukur keadaan isteri dan anak mereka dalam keadaan baik.

 

“Gvgur air m4ta jantan, g3ngster mcm mne pun si suami dan ayah.

“24 jun isteri saya di masukkan ke Labour room pkl 3pm, hampir 10 jam get ready utk baby dilahirkan.Kami memilih untuk bersalin secara normal, nasib baik buat keputusan yg tepat utk isteri saya mengambil bius epidural, kalau tak sya pun tak sanggup nak tengok dia menanggung kes4kitan ‘contraction’ sebelum nak bersalin.

“10 jam weh bukan sekejap dan hampir 3 jam dok ‘push’ sampailah baby keluar. Gvgur air m4ta jantan seorang suami bila tgk orang yg kita sayang menahan kes4kitan dan bertarung ny4wa demi melahirkan zvriat kita.”

Tambah Fizo, air m4ta jantannya sekali lagi gvgur disebabkan seb4k ketika pertama kali melihat cahaya mata yang ditunggu-tunggu selama ini. Selain itu, Fizo juga mended4hkan tangannya menggigil ketika diminta oleh doktor untuk memegang bayinya itu bagi proses pemotongan tali pusat.

“Perasaan abe joe masa mcm… ok, this is the moment u gonna start ur real life, after keluar dari kandungan ibu dan terputusnya ‘sambungan’ dgn ibu di dalam kandungan. The moment abe joe potong tali pusat tu, wujudnya satu bisikan, “ini zvriat kau, kau kene jadi ayah yg baik, suami yg baik dan contoh yg baik kepada keluarga dan smua orang”.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by fizoomar (@fizoomar)

“Datangnya seorang baby,bukan sahaja utk kita meraikan kegembiraan tapi bersama tanggungjawab untuk membesarkan dan mendidik dan juga motivasi kpd si ayah utk menjadi seorang leader yg lebih baik dr sebelum ini.

“Pesanan abe joe kpd Suami dan bakal ayah, ambil lah moment ini bukan sahaja untuk just be there for her (the wife) tapi lebih kpd untuk diri kita sendiri.bukan senang nak buang ego sebagai lelaki dan ketua keluarga, Sometime, by experience it membuat kita lebih faham apakah mesej yg nak disampaikan dari Allah buat kita semua yg bergelar AYAH dan SUAMI.

“Alhamdulillah syukur semuanya selamat dan terima kasih kpd semua yg mendoakan sya dan isteri.semoga doa yg berterusan dr anda semua akan membara barakah dalam rumah tangga kami. AMEEN YRA,” tulis Fizo di ruangan kapsyen.

Ketika artikel ini ditulis, perkongsian tersebut telah mendapat 9.1k tanda suka dan pelbagai komen dari netizen yang rata-rata mengucapkan tahniah kepada Fizo Omar dan isteri.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: instagram fizoomar

Be the first to comment on "“Gvgur air m4ta jantan, g3ngster mcm mne pun si suami dan ayah,” – Fizo Omar kongsi detik isteri bersalin"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*