“Suara Dia Tu Sy Kenal..”- Tomok Tk Sangka ‘New Boyz’ Disatukan Dalam Rancangan Tv, Teruja Dengar Suara Merdu Naqiu

Menerusi satu adegan yang membuatkan para peminat Newboyz pada zaman 90-an kini terubat apabila juri bagi rancangan ‘Karoake Superstar’ merupakan ahli kumpulan New Boyz.

Adegan tersebut membuatkan Tomok yang merupakan penyanyi yang dikenali ramai terkejut apabila mendengar suara yang begitu beliau kenal dan tidak mampu memndam rasa gembira apabila kehadiran sahabat seperjuangan beliau dijemput untuk menjadi juri pada ketika itu.

Paknil selaku pengacara bagi rancangan tersebut cuba menyakat Tomok namun tidak berhasil apabila kenyataan yang Tomok berikan mamp mendiamkan Paknil sendiri.

peristiwa yang melakar sejarah apabila Tomok mampu meneka dengan sekali percubaan sahaja kepunyaan suara penyanyi tersebut. Beliau mempersoalkan empunya suara tersebut kepada Paknil dan ingin menjawabnya terus walaupun penyanyi tersebut cuma menyanyi ala kadar sahaja ketika itu.

Tomok menyatakan sebelum meneka empunya suara itu bahawa pemilik suara itu amat dekat dengan beliau keran peti suara beliau ayng sepertinya dan mempunyai serak basah dalam nyanyian merupakan Naqiu iaitu ahli dari kumpulan beliau pada zaman 90 -an iaitu ‘new Boyz’.

Tekaan Tomok sangat tepat apabila Naqiu muncul dan menyanyikan lagu mereka di khalayak ramai dan mampu mengubat rindu untuk para peminat mereka.

Video:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DaebaKing (@daebakingz)

Nyanyian mantap dari Naqiu cukup membuatkan ramai terpegun dan Tomok sendiri. Dapat dilihat Tomok sanggup berdiri dan menyokong teman rapatnya menyanyikan lagu mereka sehingga habis.

Kehadiran Naqiu yang dikatakan pernah menjuarai Gegar Vaganza pada musim ke 6 membuatkan barisan juri dan artis turut menyanyikan lagu tersebut kerana lagu yang dinyanyikan tersebut masih menjadi kegemaran ramai sehingga kini. Pertemuan untuk waktu itu cukup membuatkan para peminat kumpulan tersebut teruja dan gembira.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: sinetronmalaya

Be the first to comment on "“Suara Dia Tu Sy Kenal..”- Tomok Tk Sangka ‘New Boyz’ Disatukan Dalam Rancangan Tv, Teruja Dengar Suara Merdu Naqiu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*