[VIDEO] Kanak-kanak lelaki bersilat semb4h pengantin cvri perhatian ramai

PETALING JAYA – Memiliki seni yang tersendiri, aksii seorang kanak-kanak lelaki membuat persembahan silat sembah pengantin yang merupakan tradisi Melayu berjaya mencvri perhatian orang ramai.

Menerusi perkongsian satu klip video di laman sosial norsyima memaparkan aksii kanak-kanak tersebut membuka langkah silatnya sebagai acara pembukaan di sebuah majlis perkahwinan baru-baru ini.

Walaupun tidak berpakaian lengkap, kanak-kanak berkenaan dilihat tetap bersungguh mengeluarkan bunga silatnya yang disifatkan sebagai penyeri majlis.

Susulan daripada itu, rata-rata orang ramai memuji ibu bapa kanak-kanak terbabit kerana berjaya mendidiknya dengan warisan budaya Melayu.

VIDEO;

@aq_norsyima1557

Balas kepada @sukati4378 𝒇𝒚𝒑

♬ Mentera Semerah Padi – M. Nasir

“Langkah segak dan teguh, semoga ada pewaris warisan Melayu kelak,” kata seorang pengguna laman sosial dikenali sebagai Eita.

“Takkan Melayu hilang di dunia. Tahniah ibu bapa kerana berjaya mendidik anak-anak. Kekalkan persilatan dan warisan Melayu,” seloroh Adib.

“Pandai adik ni silat. Semoga dapat mewarisi silat Melayu dan digunakan untuk perlindungan dan memberi bantuan kepada yang memerlukan, ujar Farid.

KOMEN NETIZEN;

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber; – KOSMO! ONLINE

Be the first to comment on "[VIDEO] Kanak-kanak lelaki bersilat semb4h pengantin cvri perhatian ramai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*