Ibu Ayah Positif C0vldl9 Seb4k Anak Sanggup ‘Drive’ Dari Jauh Datang Melawat, Hadiahkan Cincin Emas

Umum tahu, peningkatan k3s C0vldl9 di negara kita masih berada di paras yang membimbangkan. Perkara tersebut membuatkan rakyat Malaysia bimbang jika ada ahli keluarga mereka dij4ngkiti w4bak berkenaan terutamanya golongan warga emas yang berisiko tinggi.

Ibu & ayah tiri positif C0vldl9

Menerusi video yang dimuat naik oleh seorang wanita dikenali sebagai Yunieyiluniey di TikTok, mengakui hatinya lvluh apabila mendapat tahu bahawa ibu serta ayah tirinya disahkan positif C0vldl9.

Susulan daripada itu, wanita berkenaan yang tinggal di Kota Bharu membuat keputusan untuk melawat ibu bapanya yang sedang ku4rant1n di rumah mereka di Gua Musang, Kelantan. Difahamkan, dia mengambil masa selama lapan jam bagi perjalanan pergi dan balik ke Gua Musang.

Saya drive dari Kota Bharu ke Gua Musang untuk happy kan dorang ni baru tak dapat sentuh kat dunia. Drive 8 jam pergi dan balik semata-mata nak jenguk mak ayah positif C0vldl9.

Video:

@yunieyiluniey.vibes

awk semua tolong doakan mami dan dedi sy sy dah xde org lain walaupun itu dedi tiri tapi syg dia . dia xpernah anggap sy ank tiri 😭😭😭😭 dari kb ke gua musang puluhan ribu habis pon xdpt sy balas jasa mereka

♬ original sound – yunieyiluniey.VIBES – yunieyiluniey.VIBES

@yunieyiluniey.vibes

ya allah aku xtak kuat 😭😭😭😭😭 ini baru dunia #fypシ゚viral

♬ Cinta Sampai Mati – Raffa Affar

Yuniey memberitahu bahawa kononnya ada penghantar yang ingin menghantar barang ke rumah ibu bapanya. Namun, rupa-rupanya dia pulang ke rumah untuk membuat kejvtan dengan memberikan bekalan makanan, sejumlah wang tunai dan sebentuk cincin emas dengan harapan pemberian itu dapat menggembirakan hati mereka.

Lebih seb4k lagi apabila mereka hanya dapat berjumpa dan melepaskan r1ndu di pagar rumah sahaja. Bahkan, ayah tirinya mengatakan bahawa hadiah-hadiah berkenaan tidak penting kerana dia hanya ingin memelvk anak-anaknya sahaja ketika diuji dengan dugaan seberat ini.

Tolong doakan mami dan dedi saya. Saya dah tak ada orang lain walaupun itu ayah tiri tapi dia sayang saya. Dia tak pernah anggap saya anak tiri. Dari Kota Bharu ke Gua Musang puluhan ribu habis pun tak dapat saya balas jasa mereka.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Oh Bulan

Be the first to comment on "Ibu Ayah Positif C0vldl9 Seb4k Anak Sanggup ‘Drive’ Dari Jauh Datang Melawat, Hadiahkan Cincin Emas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*