“Akhirnya Terjawab…,” – Alami J4ngk1tan Di P4ru-P4ru, Anak Elfira Loy Terima Rawatan

Selepas kerap mengalami dem4m serta gejala b4tuk dan sel3sema, pelakon, Elfira Loy memaklumkan dirinya telah membawa anaknya, Muhamad Rayyan Khalaf untuk mendapatkan r4watan di h0spital.

Selepas menjalani beberapa pemeriksaan, Elfira memberitahu, pihak doktor mengesahkan anaknya itu telah mengalami j4ngk1tan kum4n di bahagian p4ru-p4ru atau pn3umonia.

Bagaimanapun, pihak doktor memaklumkan s1mptom yang dialami oleh anaknya itu hanyalah merupakan peny4kit bermusim yang kerap kali menyer4ng kanak-kanak ketika ini.

“Hari yang mommy nanti-nantikan, akhirnya terjawab after looooong on-off s1ck period. Today, mommy tergerak bawak jelah jumpa Dr walaupun macam seles3ma dan b4tuk je.

“So, we went to Andorra buat rtk , test clear baru buat xray. The result came in, with infections at both lungs.

“Ada phlegm pulak, Dr kata memang musim kids kena pn3umonia. Ward pun tengah penuh. So, since Rayyan tak dem4m, boleh balik monitor kat rumah je lepas dua kali Neb dekat emergency ward tadi. Hopefully akan terus sihatlah,” tulisnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @elfiraloy

Perkhabaran tersebut dikongsikan sendiri oleh pelakon drama, Di Sebalik Kasyaf itu menerusi hantaran terkini yang dimuat naik di laman Instagram.

Dalam pada itu, Elfira turut menjelaskan, sebelum ini, dia sudah pun terlebih dahulu membawa anaknya itu ke klinik, namum, pihak doktor di klinik tersebut dikatakan tidak dapat mengenal pasti mengenai punca sebenar peny4kit anaknya itu.

Lantaran itu, Elfira turut menyeru kepada para ibu untuk membawa anak-anak mereka berjumpa dengan beberapa doktor berbeza bagi mendapatkan khidmat nasihat.

“P/s: ni bukan first time kita pegi check up. Dah pegi h0spital and clinic pun baru -baru ni. Nasib baik Dr kat sini nak buat x-ray. So we found out lung infections.

“Kalau tak, memang macam flu dan c0ugh je. Mommy memang ada trust issues lah dengan h0spital dan clinic mana nak pegi.

“So mommies , if you dont feel good about your babies , just keep trying and go to different places. Semoga cepat sembuh baby mommy,” kongsinya lagi.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen dan rakan selebriti turut menzahirkan duka selian turut mendoakan semoga Rayyan dapat kembali sembuh.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: MH

Be the first to comment on "“Akhirnya Terjawab…,” – Alami J4ngk1tan Di P4ru-P4ru, Anak Elfira Loy Terima Rawatan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*