Adik r1ndu tervk abang masuk sekolah, dah dapat jumpa ‘accident’ pula… rupa-rupanya ada kaitan dengan PKP!

GELAGAT seorang kanak-kanak yang terlampau r1ndukan abangnya ketika pulang dari hari pertama sesi persekolahannya pada Isnin, cukup menghiburkan hati warga maya.

Dalam sebuah video yang dikongsikan di media sosial, kanak-kanak berusia tiga tahun itu dilihat berlari menerpa ke arah abangnya sebelum berl4nggar sesama mereka dan j4tuh tersvngkur.

“Ragam hari pertama anak buah pergi sekolah, macam dah bertahun tak jumpa abang dia,” tulis Zafirah Zainoddin.

Menurut wanita berusia 36 tahun itu, video gelagat dua anak buahnya itu dikongsikan adiknya yang juga ibu kanak-kanak itu, Nurhafizah Zainoddin, 32, yang menetap di Sungai Tua, Selayang.

Katanya, Miqhael Minhad yang berusia lapan tahun dan adiknya, Rayyan Rafael Minjad, 3, memang cukup akrab.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Video tu adik akak yang hantar nak tunjuk gelagat anak buah, memang selalu macam tu.

“Adik dia memang akan selalu cari abang sebab sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dua tahun lalu abang dia sajalah kawan dia, jadi bila abang pergi sekolah memang dia akan cari.

“Dia (Rayyan) memang tak pernah berpisah dengan abang dia,” katanya yang mempunyai enam anak buah, kesemuanya lelaki.

Hubungan Miqhael dan Rayyan cukup akrab.

Berkongsi drama pagi sebelum ke sekolah, Zafirah berkata, Miqhael yang begitu teruja untuk memulakan sesi persekolahan, pada mulanya minta untuk dikejvtkan pada pvkul5.30 pagi.

“Dia pagi tadi (Isnin) nak bangun tu liat la sikit, lepas tu ada hati nak mama dia kejut pvkul5.30 pagi, bangun pvkul6.30 pun dah liat.

“Tapi lepas mandi tu sekejap je dia siap, lepas tu tak sabar nak pergi sekolah,” katanya sambil menambah Miqhael merupakan anak sulung kepada adiknya.

Miqhael, Rayyan dan adik mereka Aqel Jebat.

Namun, katanya, Rayyan juga tidak kurang bersemangat pada pagi Isnin.

“Miqhael bangun, Rayyan pun bangun nak hantar abang dia pergi sekolah.

“Dia yang terlebih bersemangat,” katanya.

Selain Miqhael dan Rayyan, Nurhafizah mempunyai seorang lagi cahaya mata bernama Aqel Jebat yang kini baru berusia sembilan bulan.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Mstar

Be the first to comment on "Adik r1ndu tervk abang masuk sekolah, dah dapat jumpa ‘accident’ pula… rupa-rupanya ada kaitan dengan PKP!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*