Awalnya lari dari hospital, tapi pasangan kembar setuju berkh4tan lepas adik dapat hadiah Iphone13

Bagi umat Islam di Malaysia, musim berkh4tan seringkali dikaitkan dengan cuti persekolahan kerana mereka dapat mengisi masa lapang dengan aktiviti berfaedah.

Pada waktu itu juga, kelaziman bagi kebanyakan kanak-kanak lelaki Islam yang berusia tujuh tahun ke atas berkhatan bagi menyempurnakan amalan dalam Islam termasuk mewarnai tradisi orang Melayu sejak dahulu.

Namun, ada juga kisah lucu disebalik acara ini, dimana terdapat sesetengah kanak-kanak dengan pelbagai ragam ketika ingin berkh4tan, seperti kisah yang akan kami kongsikan ini.

Menerusi satu video tular di laman Tiktok, pemilik video yang dikenali sebagai Aida Hassan berkongsi kisah proses berkh4tan tiga orang anak lelakinya yang rata-rata mencuit hati netizen.

Dipetik dari Mstar, Aida berkata dia dan suami membawa tiga anak mereka ke Hospital Ampang Puteri, Kuala Lumpur untuk melaksanakan prosedur berkh4tan.

Selepas menjalani ujian C0vldl9, ketiga-tiga kanak-kanak tersebut menukar baju namun dua daripada mereka lari dan menyatakan tidak mahu berkh4tan.

Video:

@aidahassan92

peanut dah sunat 👍🏻 good boy ni #fyp

♬ Hujan Dimalam Minggu Remix – 𝑄𝑥𝑀♡︎

@aidahassan92

Reply to @seriwangi2 hahahaha abg2 takut terus tak jadi sunat 😅

♬ Eh eh eh – 🇲🇾këydíñ🇲🇾

Namun, apa yang membanggakan Aida adalah keberanian anak bongsunya yang lebih berani berbanding abang-abangnya.

Bangga dengan keberanian yang ditunjukkan, pasangan ini kemudiannya membuat keputusan untuk memberi hadiah kepada hero cilik mereka itu.

Cembvru melihat si adik menerima hadiah yang dianggap mewah itu, si abang difahamkan terus mengajak ibu bapanya untuk melaksanakan prosedur berkh4tan.

Ketika artikel ini ditulis, perkongsian tersebut telah mendapat sekitar 252k dan 22k likes, 17.8k dan 450 likes dan pelbagai komen dari netizen yang rata-rata terhibur dengan gelagat ketiga-tiga kanak-kanak itu.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Tiktok

Be the first to comment on "Awalnya lari dari hospital, tapi pasangan kembar setuju berkh4tan lepas adik dapat hadiah Iphone13"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*