“Menyerah Je Lah..,” – [Vide0] Robot Baru Beli Dibawa Arus Banjir, Budak Lelaki ‘Pasrah’

Baru-baru ini, benc4na banjir yang melanda negara telah mer4gut ny4wa beberapa orang m4ngsa dan meng4kibatkan kemusn4han harta benda.

Bukan itu sahaja, pelbagai kerosakan harta benda dan kehilangan barangan kesayangan turut dilaporkan berikutan benc4na banjir yang berlaku itu. Situasi ini dialami salah seorang kanak-kanak lelaki apabila mainannya h4nyut dek banjir.

‘Menyerah je lah’

Menerusi video yang dimuat naik oleh seorang wanita, Annejustanne di akaun TikTok, memaparkan seorang kanak-kanak lelaki yang petah menceritakan kisah sedihnya apabila robot mainannya yang baru sahaja dibeli sudah h4nyut dibawa arus deras susulan rumah keluarganya dimasuki air.

Tapi yang paling saya sed1hnya, robot yang baru saya beli tu dah kena siram dengan air

Katanya lagi, mainan robotnya itu baru sahaja sampai sehari sebelum banjir berlaku. Namun, keesokan harinya ketika bangun dari tidur dia mendapati air sudah di paras pinggang, dia hanya mampu melihat robot tersebut yang sudah jauh dih4nyutkan arus deras.

Video:

@annejustanne

“menyerah je lah..” = Redha.😌#banjir #rakyatjagarakyat

♬ original sound – AnneJustAnne – AnneJustAnne

Masa saya dah beli tu, saya tengoklah kat luar. Eh! dah sampai barang. pvkul10 je bangun-bangun, sampai sini dah air, tengok mainan dah terkeluar dan dah pergi jauh. Tak nampak dah.

Dia hanya mampu berserah apabila dia tidak mampu menyelamatkan permainannya itu.Namun, dia tetap tersenyum walaupun jelas kelihatan sedih diwajahnya. Video yang berdurasi selama 34 saat itu meraih lebih satu juta tontonan dan mendapat lebih 149 ribu tanda suka di TikTok.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen memuji kanak-kanak lelaki itu yang sudah faham erti redha dan ikhlas menerima takdir yang tertulis. Malah, ada juga di antara mereka yang menawar untuk membelikannya robot mainan yang baru.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Oh Bulan

Be the first to comment on "“Menyerah Je Lah..,” – [Vide0] Robot Baru Beli Dibawa Arus Banjir, Budak Lelaki ‘Pasrah’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*