“Lumpur Tebal Gil4 Sampai Lutut…” Khairulaming & Azfarheri Bergabung Cuci Rumah M4ngsa Banjir Di Bentong

Pada saat ramai sukarelawan membantu meringankan beb4n m4ngsa banjir di sekitar ibu kota, dua orang influencer terkenal negara, Khairulaming dan Azfarheri juga tidak mahu ketinggalan menghulurkan bantuan.

Menerusi tinjauan Gempak di akaun Instagram Azfarheri, influencer yang memiliki 1.2 juta pengikut itu berkongsi kegiatannya membantu membersihkan kediaman m4ngsa banjir yang disaluti lumpur tebal pasca air surut.

Diketahui semalam Azfarheri dan Khairulaming berada di Bentong, Pahang, salah satu kawasan yang terj3jas tervk dengan banjir lumpur.

“Hari ini kita orang start cuci dua rumah dekat Bentong. Sini situasi tervk dan masih tidak ada elektrik. Ada rumah yang total loss,” tulisnya dalam ruangan kapsyen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Azfar Herisyam (@azfarheri)

Bersama kapsyen yang ditulis, Azfarheri berkongsi beberapa siri foto keadaan kediaman yang ros4k dan barangan yang musn4h ak1bat benc4na alam yang tidak diduga itu.

Azfarheri kemudian dilihat menulis: “Lumpur tebal gil4 sampai lutut sebab air naik sampai bumbung, nak kemas tu memang makan masa.

“Jadi kita orang decided akan datang lagi dan bawa team untuk bantu dan cuci sekali. Love kerjasama gitu.”

Untuk rekod, selain Bentong, daerah lain di Pahang yang dilanda banjir adalah Raub, Lipis, Jerantut, Temerloh, Bera, Maran, Kuantan dan Pekan.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Gempak

Be the first to comment on "“Lumpur Tebal Gil4 Sampai Lutut…” Khairulaming & Azfarheri Bergabung Cuci Rumah M4ngsa Banjir Di Bentong"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*