Anak dapat pengajaran selepas sanggup ‘g4duh’ dengan ibu nak minum air kotak ‘taste not good’

MEL4YAN permintaan anak-anak terutama sekali mereka yang masih kecil dan tidak faham apa yang disampaikan, kadangkala boleh cukup memeningkan buat mereka yang bergelar ibu bapa.

Apatah lagi sekiranya permintaan itu melibatkan makanan.

Reaksi Norah selepas minum santan tersebut.

Enggan terus ‘bertegang urat’ dengan anaknya, seorang wanita terp4ksa mengizinkan anaknya yang baru berusia empat tahun minum ‘air kotak’ pilihannya.

“Dia buat perangai weh nak minum santan, minta kita cvcuk straw pula tu,” tulis wanita berkenaan di media sosialnya.

Dia turut berkongsi video anaknya men4ngis teresak-esak apabila kanak-kanak tersebut dil4rang untuk minum santan kotak itu.

Bercakap kepada mStar, ibu kanak-kanak berkenaan, Irshadussari Roselan, 29, berkata, kejadian berlaku pada Rabu lepas.

Jelas Irshadussari, anaknya Nik Norah Nik Hairul Amri, ternampak kotak santan tersebut di atas meja dan terus bertegas itu adalah minuman miliknya.

“Mungkin dia nampak kotak tu santan Farm Fresh tu macam cantik, dia nak… jadi ‘berg4duh’ la dengan dia.

“Dia cakap i want it, that’s Incesh punya… Incesh tu nama panggilan dia, singkatan dari perkataan princess,” katanya yang menetap di Beranang, Semenyih.

Mesra dipanggil Syadus, wanita ini berkata, dia akhirnya mengalah dan membiarkan anak kedua daripada lima beradik itu untuk mencuba sendiri air kotak tersebut.

“Saya m4las nak biar dia men4ngis lama-lama, jadi saya bagi juga la, dah dia pun tak nak mengalah.

“Bila dia minum baru dia faham kenapa orang tak bagi.

Taste not good (rasa tak sedap) katanya,” kongsi Syadus.

Video:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Malah menurut Syadus, ini bukanlah kali pertama anaknya yang sememangnya gemarkan makanan itu, berkelakuan sedemikian.

“Sebenarnya banyak kali dia minta benda pelik-pelik ni, baru ni dia minta wasabi sebab dia cakap tu sos brokoli, tapi memang tak la saya bagi.

“Dia ni enjoy makan, budak selalunya picky eater (memilih makanan) tapi dia minat nak makan, kalau makan dia memang last sekali dekat meja,” katanya.

Syadus bersama empat orang anak perempuannya.

Video Norah men4ngis teresak-esak inginkan santan itu tular dan mendapat hampir 200,000 tontonan di laman TikTok, setakat Jumaat.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Mstar

Be the first to comment on "Anak dapat pengajaran selepas sanggup ‘g4duh’ dengan ibu nak minum air kotak ‘taste not good’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*