[Vide0] Suami Sanggup Red4h Banjir & Jalan Kaki 20km, Cari Bini Tersangkut Di Bus Stop

Sejak 2 hari lepas pelbagai dvgaan, cab4ran yang dihadapi oleh m4ngsa banjir di Kuala Lumpur dan Selangor yang sememangnya tervk dilanda banjir besar. Setelah 50 tahun tidak dilanda banjir besar, pada 18 Disember merupakan tarikh keramat yang diingati oleh penduduk Kuala Lumpur dan Selangor.

Disebabkan banjir yang menenggelamkan banyak rumah dan banyak jalan2 utama yang ditutup telah dinaiki air, ramai orang yang telah terper4ngkap di jalan dan tidak boleh balik ke destinasi masing2. Bukan sahaja tidak boleh balik tetapi terpisah dengan orang yang tersayang masing2.

Begitulah satu kisah banjir yang telah diceritakan oleh seorang pengguna di Tik Tok yang dikenali sebagai @gadislesungbatu yang juga menghadapi situasi yang sama iaitu terper4ngkap tidak boleh balik ke rumah kerana jalan2 utama telah ditutup akib4t dinaiki air.

Disebabkan itu, suaminya yang telah berjalan sepanjang 20 km melintasi tempat2 yang dinaiki air semata2 untuk mencari isterinya itu, setelah berjumpa, isterinya itu tergamam akib4t terlalu terharu kerana suami sanggup berjalan 20 km untuk mencari isterinya yang tidak dapat dihubungi setelah telefon kehabisan bateri.

Video:

https://www.tiktok.com/@gadislesungbatu/video/7043313981565586714?is_copy_url=0&is_from_webapp=v1&sender_device=pc&sender_web_id=6991280089174853121

Menjengah ke ruangan komen, ramai netizen yang memuji suaminya yang sanggu berjalan jauh untuk mencari isterinya dan netizen juga mengucapkan tahniah kepada dirinya kerana diberikan seorang suami yang sangat baik dan bertanggungjawab.

Komen Netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Tiktok, sinarviral

Be the first to comment on "[Vide0] Suami Sanggup Red4h Banjir & Jalan Kaki 20km, Cari Bini Tersangkut Di Bus Stop"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*