Majlis Kahwin Dibatalkan, Pengantin Agih Lauk Kenduri Kepada M4ngsa Banjir

Banjir kilat yang melanda negara baru-baru ini telah meng4kibatkan banyak kawasan terjejas terutamanya bagi penduduk di Selangor. Bukan itu sahaja, banyak aktiviti turut tergendala berikutan dengan benc4na alam yang berlaku.

Agih lauk kenduri kepada m4ngsa banjir

Baru-baru ini viral satu video di media sosial memaparkan pasangan pengantin terp4ksa membatalkan majlis perkahwinan mereka yang sepatutnya berlangsung di Grand Gerbang Hall Meru, Klang.

Berikutan dengan benc4na alam yang berlaku, pihak pengantin mengambil inisiatif dengan mengagihkan lauk kenduri mereka kepada m4ngsa-m4ngsa banjir yang ditempatkan di pusat pemindahan sementara SMK Meru, Klang.

Video:

@erinerene

Mkn lauk kenduri majlis dibatalkan. Mkn dkt pusat memindahan banjir Meru, klang. Tq katering GGH #banjir #banjirklang #merubanjir #mangsabanjir

♬ PENANTIAN ARMADA – sadvibes🥀

Menerusi video dan gambar yang dikongsikan kelihatan orang ramai sedang beratur mengambil juadah yang disumbangkan. Tindakan murni yang dilakukan telah mendapat pujian ramai.

Rata-rata daripada netizen mengucapkan jutaan terima kasih atas keprihatinan mereka menyalurkan sumbangan. Tidak kurang juga ramai yang mendoakan agar pasangan ini dimurahkan rezeki dan diberi kebahagiaan dunia akhirat kerana telah memulakan sebuah perkahwinan dengan melakukan perkara baik.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Oh Bulan

Be the first to comment on "Majlis Kahwin Dibatalkan, Pengantin Agih Lauk Kenduri Kepada M4ngsa Banjir"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*