Di shopping mall ‘auto sayang ayah’, nak tidur baru sayang mama! Ibu terkejvt anak sweet talker, pakar pvjuk r4yu bapa

PvJUK r4yu seorang kanak-kanak berusia tiga tahun untuk mendapatkan mainan berjaya mencairkan hati seorang bapa.

“Weh budak tu melutut hahaha,” komen seorang warga maya yang teruja melihat gelagat kanak-kanak tiga tahun itu memvjuk bapanya.

Nayla gembira setelah mendapat mainannya.

Bercakap kepada mStar, Nurul Najwa Jasni, 29, yang mesra disapa Wawa berkata, helah anaknya, Fathia Nayla Mohd Nur Fikri kebiasaannya akan bermula pada saat mereka turun dari kereta lagi.

“Selalunya taktik start bila turun je kereta, masa tu dia akan terus cari ayah dia nak pegang tangan, masa tengah jalan tu memang akan berkepit je dengan ayah dia.

“Memang turun kereta auto tak nak dekat dengan mak, terus jadi geng ayah sebab dia tahu ayah boleh layan kerenah dia.

“Jadi masa dia nak toys tu, dia akan cakap please ayah please, Nayla nak toys, boleh? Boleh?” kongsinya.

Rayuan demi r4yuan dan ditambah pula dengan kata-kata manis kanak-kanak tersebut selalunya membuahkan hasil.

“Dia akan cakap Nayla sayang ayah, bila dah belikan tu nanti dia cakap ulang-ulang terima kasih ayah belikan Nayla toys.

“Itulah ayah dia akan cari tu,” katanya yang menetap di Johor Bahru, Johor.

Video:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Wawa yang bertugas sebagai ejen Takaful berkata, anaknya itu kebiasaannya akan menerima apa sahaja mainan yang dibelikan kepadanya.

“Kalau masuk shopping mall memang kena layan masuk kedai toys dulu baru dia senang hati nak balik, kalau tak beli mahu dia mel4lak sampai dekat rumah.

“Tapi dia tak beli yang mahal-mahal, mana yang kita pilih dia okay je.

“Mungin ada orang cakap terlalu manjakan anak, dah kalau kita mampu apa salahnya kan? Kita bekerja cari duit pun untuk kebahagiaan keluarga juga,” katanya.

Wawa bersama keluarga kecilnya.

Menurut Wawa, dia sendiri tidak tahu di mana anaknya itu belajar taktik untuk meng4mpu bapanya itu.

“Dia memang pandai bab-bab nak mengampu ayah dia, taktik tu belajar sendiri, saya pun terkejvt masa dia pvjuk ayah dia macam tu,” katanya.

Kanak-kanak ‘l1cik’ dan bijak ini bagaimanapun akan berubah apabila dia ingin tidur.

“Kalau nak tidur dia akan cari saya sebab dia ada perangai suka gentel rambut saya.

“Jadi waktu tidur tu dia memang nak mak dia la, masa tu nanti dia akan cakap pula Nayla sayang mama je,” selorohnya.

Nayla perlukan ibunya untuk tidur pada waktu malam.

Video gelagat Nayla yang dikongsikan di laman TikTok Wawa itu telah mendapat 1.5 juta tontonan setakat hari ini.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Mstar

Be the first to comment on "Di shopping mall ‘auto sayang ayah’, nak tidur baru sayang mama! Ibu terkejvt anak sweet talker, pakar pvjuk r4yu bapa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*