“Pergi Ke Mana Pun Orang Sayang, Pertama Senyuman Dia,” – Netizen Seronok Tengok Cara D4kwah Ebit Lew Di Brazil

Pend4kwah bebas, Ustaz Ebit Lew baru-baru ini ‘mengejvtkan’ ramai orang apabila beliau mengambil keputusan untuk meneruskan misi kemanusiaan dan dakw4hnya ke Sao Paolo, Brazil.

Menerusi kemas kini yang dikongiskan di media sosial rasmi miliknya, Ebit memulakan program kemanusiannya dengan membantu gel4ndangan yang berada di sana, selain bertemu dengan paderi di Gereja Besar di sana.

Dalam masa yang sama, beliau turut melawat kawasan yang didakwa berb4haya dan memberikan cenderamata kepada ketua kawasan tersebut sebagai tanda ingatan.

Terbaharu, Ebit yang masih lagi berlegar-legar di Sao Paolo memberitahu, penduduk di sana memanggilnya dengan panggilan Prince Mohamad.

“Tadi pusing dan sebarkan kasih sayang. Ramai senyum dan semua pusing pandang saya. Kami berkongsi rezeki dan berkasih sayang di area pulau di Brazil. Paling terkejvt mereka panggil Prince Mohamad. Gelak jer saya. Ramai kata mereka tak pernah tengok orang macam saya sampai sini.

“Syukur rasa. Terasa baik orang sini. Semua orang akan tunjuk saya. Bila saya senyum mereka akan senyum gembira. Diaorang excited betul tengok saya. Nabi Muhammad saw ajar kemana sahaja kita pergi sebarkan salam, beri makan dan bangun malam doa kebaikan buat semua,” tulisnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew)

Meninjau di rungan komen, rata-rata memuji usaha dakwah yang diusahakan oleh Ebit di negara orang itu.

Ebit memang cukup terkenal dengan siri misi kemanusiaannya. Terdahulu, Ebit terbang ke P4lestin bagi memberikan bantuan kepada mereka yang memerlukan di sana.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Gempak

Be the first to comment on "“Pergi Ke Mana Pun Orang Sayang, Pertama Senyuman Dia,” – Netizen Seronok Tengok Cara D4kwah Ebit Lew Di Brazil"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*