Pengantin hanya 4 hari, ziarah keluarga momen terakhir bersama… pelvk civm ibu berkali-kali, isteri ditanya soalan pelik petanda nak ‘pergi’

SIAPA sangka, perkahwinan yang dibina pasangan ini hanya sempat bertahan beberapa hari sahaja.

Takdir Allah, aj4l memisahkan pengantin baharu ini apabila si suami men1ngg4l dvnia ak1bat kem4langan jalan raya, empat hari selepas diijabkabulkan bersama pasangannya.

Masih diselvbungi perasaan sed1h, Norainsya Mohd Suhaimi tidak keberatan ketika berkongsi detik-detik terakhir sebelum suaminya, Wan Ahmad Haziq, 25, dijemput aj4l pada 29 November baru-baru ini.

Pasangan ini diijabkabulkan pada 26 November lalu.

Senang disapa sebagai Ainsya, wanita ini berkata ketika kejadian, dia dan suami dalam perjalanan dari rumah neneknya di Bachok, Kelantan menuju ke rumah ibu bapanya yang terletak di Jeli.

“Dalam perjalanan semuanya okay, suami tak mengantuk dan saya pun sedar. Namun semuanya berlaku dengan pantas. Sedar-sedar dah bertembung dengan sebuah kenderaan lain.

“Selepas kemalangan pun saya masih sedar. Saya tengok suami dan tak tahu nak buat apa sebab terkejvt sangat. Saya cuba kejutkan dia tapi tak ada respon. Kemudian orang datang tolong kami.

“Lepas keluar daripada kereta, saya cuba kuatkan diri hubungi keluarga sendiri dan keluarga mentua untuk beritahu apa yang berlaku. Sementara tunggu ambulans, saya hanya mampu memanggil ‘abang’ berkali-kali.

Video:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Tak ada apa yang saya fikirkan… yang terlintas di kepala, saya nak dia selamat. Saya sendiri harap kec3der4nnya tak ser1us tapi dah aj4l dia,” cerita Ainsya kepada mStar sambil menambah, mereka kemal4ngan berhampiran Tanah Merah.

Wanita berusia 22 tahun ini berkata, suaminya men1ngg4l dvnia kerana keced3raan org4n dalaman selain tul4ng rvsuk p4tah, manakala dia sendiri mengalami keced3raan pada bahagian wajah di mana tul4ng pipinya ret4k dan luk4 luaran.

“Masa doktor sahkan dia men1ngg4l dvnia di h0spital, gelap dan kosong dunia ni. Kami baru berkahwin dan ini dvgaan yang bukan calang-calang buat saya.

pengantin 2

Ainsya sempat menikm4ti saat indah hanya selama empat hari sebagai isteri Allahyarham Wan Ahmad Haziq.

“Dalam keadaan yang s4kit, saya minta dekat doktor… saya beritahu nak pulang dan iringi jen4zah. Doktor benarkan sebab keced3raan saya agak ringan.

“Namun selepas jen4zah dikebvmikan, saya berasa s4kit dan dimasukkan ke h0spital semula kerana ada keced3raan pada l1mpa. Saya dir4wat selama empat malam,” katanya yang menjalankan bisnes koko jar secara kecil-kecilan.

Dalam keadaan yang s4kit, saya minta dekat doktor… saya beritahu nak pulang dan iringi jen4zah.

NORAINSYA MOHD SUHAIMI

Lebih seminggu berlalu, Ainsya mengakui dia masih bersed1h kerana segala-galanya berlaku begitu pantas, namun dia memilih untuk red4 dengan ketentuan Allah.

“Bila diimbas kembali, arw4h sebenarnya bersikap berlainan sedikit sebelum men1nggal dvnia. Dua hari sebelum kejadian, arw4h tanya saya, kalau dia tak ada, saya cari lain tak? Tiba-tiba saja dia tanya.

pengantin 3

Allahyarham sangat istimewa di mata Ainsya.

“Saya tanya semula, kenapa cakap macam tu. Dia kata saja nak tahu isi hati saya. Saya jawab ‘saya tak nak hilang abang, dan akan setia dengan abang’. Pada hari kejadian, arw4h c1um mak dia berkali-kali, nampak happy sangat. Kita tak tahu pun itu petanda dia nak pergi.

“Dia terlalu baik dan istimewa di mata saya, pandai ambil hati orang tua, taat kepada orang tua. Saya harap saya bertemu dia di syurga nanti.

“Dalam situasi ni, keluarga dan rakan-rakan yang banyak berikan kata-kata semangat. Begitu juga followers dekat TikTok. Saya sendiri tak sangka jadi viral. Apapun, saya nak ucapkan terima kasih atas kata semangat dan doakan arw4h suami saya,” ujarnya lagi.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Mstar

Be the first to comment on "Pengantin hanya 4 hari, ziarah keluarga momen terakhir bersama… pelvk civm ibu berkali-kali, isteri ditanya soalan pelik petanda nak ‘pergi’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*