“Terima kasih di atas doa semua pihak,” – Shaheizy Sam syukur dah semakin pulih, sihat semula

Keadaan kesihatan pelakon Shaheizy Sam, 39, kini semakin baik dan kembali okey selepas dikej4rkan ke hospital pada Jumaat lalu kerana mengalami ‘Hyp0ventil4tion’ ak1bat keletihan mel4mpau sewaktu menjalani penggambaran.

Terdahulu, Shaheizy Sam atau mesra disapa Sam berkata, dia terpaksa dimasukkan ke wad kecem4san di zon merah apabila terkena ser4ngan itu ketika sedang bekerja. 

“Sebenarnya, saya pernah terkena ser4ngan begini ketika menjalani penggambaran filem P0lis Evo 2 dulu. Ia dikenali sebagai ‘Hyp0ventil4tion’ yang mana kadar oksigen berkurangan di dalam badan kerana keletihan.

“Ser4ngan itu membuatkan d4da saya menjadi sempit dan suk4r untuk bernafas. Jadi, saya dimasukkan ke zon merah kelmarin, untuk mendapatkan rawatan lanjut dan doktor memantau tahap kesihatan saya,” katanya kepada Harian Metro. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shaheizy Sam Samad (@shaheizy_sam)

Jelas Sam lagi, dia bersyukur keadaan kesihatannya tidak begitu serius dan diberi pelepasan pada hari yang sama untuk meneruskan penggambaran selepas dip4ntau dalam tempoh sejam di hospital.

“Terima kasih di atas doa semua pihak. Alhamdulillah, keadaan kesihatan saya semakin beransur pvlih dan kini dapat meneruskan kerja penggambaran semula.

“Selepas mengambil ‘drip’ dalam tempoh satu jam, saya dah boleh kembali ke set penggambaran untuk menyambung kerja. Syukur peny4kit ini tidaklah terlalu serius, cuma ia datang dan pergi saja,” katanya. 

Untuk rekod, ser4ngan ‘Hyp0ventil4tion’ berlaku apabila pernafasan yang terlalu singkat atau terlalu lambat untuk memenuhi keperluan badan ak1bat keletihan melampau. 

Jika seseorang mengalami serangan ‘Hyp0ventil4tes’, tahap karbon dioksida dalam badan akan meningkat, sekali gus menyebabkan pertambahan as1d dan terlalu sedikit oksigen di dalam darah.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Harian Metro

Be the first to comment on "“Terima kasih di atas doa semua pihak,” – Shaheizy Sam syukur dah semakin pulih, sihat semula"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*