[Vide0] Selalu Bawa Bekal Nasi Extra Tapi Makan Tak Habis, Rupa-Rupanya Warga Asing Ini..

Seorang pengguna TikTok mengaku rasa bers4lah berikutan mempunyai persepsi neg4tif terhadap rakan sekerjanya yang merupakan warganegara asing. Kisahnya bermula apabila warga asing ini sering kali membawa bekal nasi yang berlebihan namun, nasi tersebut sama sekali tidak habis dijamah.

Salah sangka dekat pekerja warga asing

Ujar pemilik video ini, tabiat rakan sekerjanya tidak menghabiskan bekal nasi yang dibawa menyebabkan timbul persepsi neg4tif dalam dirinya dan perkara tersebut membuatkan dia rasa bers4lah.

Macam mana nak minta maaf tanpa rasa m4lu. Tam4k la, bawa nasi banyak tapi tak makan. Memb4zir la.

Tapi hari ini kan tergerak hati nak tengok mana dia bawa tu rupanya.

Namun, persoalan tersebut akhirnya terjawab apabila dia (pemilik video) tergerak hati mengikut rakan sekerjanya memberi makan kepada burung-burung yang berada di kawasan tempatnya bekerja.

Setiap hari dia bawa nasi penuh dalam bekal dia sebab nak bagi separuh dekat burung-burung. Setiap hari beb, tak pernah terkecuali. Burung-burung tu macam dah tahu waktu dia datang bawa nasi. Semua tunggu atas bumbung.

Mengulas lebih lanjut, warga asing ini menceritakan pada mulanya hanya dua ekor burung sahaja yang datang menjamah nasi yang diberi dan kini jumlah tersebut semakin bertambah.

Jah4tnya aku buruk sangka dekat dia. Rasa bers4lah, rasa terpvkul, rasa seb4k pun ada. Teringat pula ada orang pernah cakap nak memberi tak perlu tunggu kaya. Semoga kau dimurahkan rezeki kawan.

Video:

K0men netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Oh Bulan

Be the first to comment on "[Vide0] Selalu Bawa Bekal Nasi Extra Tapi Makan Tak Habis, Rupa-Rupanya Warga Asing Ini.."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*