Lima jari kaki kiri dibu4ng gara-gara di4bet3s, Bad Indigo guna ‘walker’ untuk bergerak… Urus diri sendiri tak mahu sus4hkan Ashira

AK1BAT peny4kit di4bet3s yang dihidapi, penyanyi Bad Indigo kini berdepan kesvkaran apabila lima jari kaki kiri terp4ksa dibu4ng melalui proses pembed4han secara berperingkat.

Biarpun pergerakkan terbatas, namun Bad atau nama sebenarnya Badrul Izhan Yeop Abdullah berkata, dia sedaya upaya cuba menguruskan diri sendiri tanpa bantuan isterinya iaitu penyanyi Ashira.

“Lima jari kaki kiri telah dibu4ng. Sejak keluar dari h0spital awal tahun lalu lagi saya memang kena guna ‘walker’ untuk bantu pergerakan.

Bad 1

Pend4kwah bebas, Ebit Lew turut mengunjungi Bad baru-baru ini.

“Paling sus4h nak urus diri bila dalam tandas. Tapi nak tak nak, kena buat juga. Tapi memang saya uruskan diri sendiri sebab tak mahu menyus4hkan isteri.

“Begitu juga kalau nak ke h0spital untuk r4watan bagi membersihkan luka, saya akan memandu kereta sendiri. Selagi boleh, memang saya akan buat sendiri.

“Tak mahu ajar diri selalu mengharapkan orang. Bayangkan kalau orang itu ada kerja lain atau tiada, macam mana?” katanya kepada mStar.

Saya tidak anggap semua yang terjadi ini b4la atau mus1bah.

BAD INDIGO

PENYANYI

Bad ditemui di konsert Gegar Vaganza musim kelapan (GV8) yang berlangsung di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC), Putrajaya pada Ahad lalu.

Bad hadir bersama Ashira yang juga bekas peserta program GV untuk musim yang ketujuh (GV7).

Penyanyi berusia 46 tahun ini terp4ksa menjalani pemb3dah4n membu4ng jari kakinya yang sudah lvka ak1bat peny4kit di4bet3s yang dihidapinya pada Januari, Mac dan September lalu.

Bad tidak mahu menyusahkan isterinya biarpun pergerakkannya terhad.

Bad bersama isterinya di konsert GV8 minggu kedua.

Dalam pada itu, Bad menganggap dvgaan yang menimpa kehidupannya itu sebagai peringatan untuk dia sentiasa mengingati Allah.

“Saya kena juga kuatkan semangat. Setiap hari saya panjatkan kesyukuran kerana di sebalik kepayahan, sekurang-kurangnya Allah masih pinjamkan lagi nyawa buat saya.

“Saya tidak anggap semua yang terjadi ini bala atau musibah. Bagi saya, ini adalah peringatan agar kita sebagai manusia dan hamba, sentiasa kembali mengingatiNya.

“Kalau saya tak fikir begitu, mungkin sudah lama saya akan berterusan mengalami kemurungan,” ujarnya.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Mstar

Be the first to comment on "Lima jari kaki kiri dibu4ng gara-gara di4bet3s, Bad Indigo guna ‘walker’ untuk bergerak… Urus diri sendiri tak mahu sus4hkan Ashira"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*