‘Bayi PKP’ pelik dibawa keluar hadiri kenduri, men4angis t4kut lihat ramai manusia… segalanya berubah bila jumpa geng!

WAJAH cu4k seorang ‘bayi PKP’ (Perintah Kawalan Pergerakan) yang pertama kali berjumpa dengan orang ramai setelah sekian lama berkurung di rumah ternyata mencuit hati warga maya.

“Anak PKP ni memang t4kut tengok orang ramai-ramai.

“Anak siapa macam ni juga, kita geng,” tulis seorang wanita disertakan dengan video anaknya itu.

Affan tidak biasa melihat orang ramai.

Bercakap kepada mStar, Nurul Najwa Ain Mohd Khairuddin, 27, berkata, video tersebut dirakam sewaktu anaknya, Muhammad Affan Danish yang berusia sembilan bulan pertama kali keluar dan berjumpa dengan ramai orang selepas tamatnya tempoh PKP.

Mesra dipanggil Wawa, wanita yang berkerja dengan Jabatan Perhutanan Negeri Selangor ini berkata, walaupun dia berada dekat dengan Affan, anaknya itu tetap gel1sah melihat orang ramai di sebuah majlis tahlil yang dihadirinya.

“Video tu saya rakam pada 13 November baru-baru ni, masa tu family belah mak ada buat kenduri tahlil, saya datang masa tu orang dah ramai balik, tapi still ada orang lain lagi la.

“Suasana masa tu memang bising jadi Affan jadi macam res4h gel1sah walaupun saya sebenarnya ada je dekat dia tapi bila dia tengok orang ni bercakap, kemudian orang tu bercakap, dia jadi macam ter4ncam kot, jadi dia men4gis ket4kutan,” ceritanya yang menetap di Shah Alam, Selangor.

Video:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Namun Wawa yang lahir di Pahang ini berkata, permata hatinya itu bagaimanapun kembali tenang selepas dia berjumpa dengan ‘gengnya’.

“Dia sebenarnya nak je dengan orang lain tapi mungkin masa tu bising dia jadi t4kut, tapi lepas tu dia okay sebab lepas dah lama duduk situ ada baby yang sebaya dengan dia.

“Jadi dia main sama-sama, senyum sama-sama, gelak-gelak, lepas tu memang dia tak menangis dah,” katanya.

Affan bertemu dengan rakan yang hampir sebaya dengannya.

Menurut Wawa, Affan sebenarnya merupakan seorang kanak-kanak yang sangat ceria, malah dia sentiasa murah dengan senyuman.

Katanya, bagaimanapun sebelum ini mereka sekeluarga mengelak daripada membawa Affan ke tempat orang ramai kerana ris4u akan j4ngk1tan C0vldl9.

Affan seorang bayi yang sangat pemurah dengan senyuman.

“Sebelum ni memang tak jalan pun dekat mall sebab ris4u dengan C0vldl9,” katanya.

Video perkongsian Wawa di laman TikToknya mendapat hampir 350,000 tntonan setakat ini.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Mstar

Be the first to comment on "‘Bayi PKP’ pelik dibawa keluar hadiri kenduri, men4angis t4kut lihat ramai manusia… segalanya berubah bila jumpa geng!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*