“Benda senang je..,” – [Vide0] Tiada Pelamin, G4dis Selamba Bertunang Dikedai Makan

Tidak semua menginginkan majlis pertunangan yang lengkap dengan pelamin atau barang hantaran, cukup sekadar sebentuk cincin tanda mengikat perhubungan sebelum melangkah ke fasa halal sebagai suami isteri.

Begitu dilakukan seorang pemuda, Aidil Idzham Riza yang ‘melangsungkan’ pertunangan secara sederhana seolah-olah tanpa dirancang di sebuah restoran dipercayai di Bandar Baru Bangi, Selangor baru-baru ini.

Menerusi satu perkongsian di aplikasi TikTok, usahawan produk makanan itu memuat naik video memaparkan ibunya menyarungkan cincin ke jari manis bakal isterinya yang dikenali sebagai Dina Farid.

“Mama kita sarung cincin dekat kedai makan je boleh kan? Alhamdulillah selesai satu lagi bahagian,” tulisnya yang juga pelajar lepasan Ijazah Sarjana Muda Sains Politik di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM).

Video:

Kapsyen tersebut adalah komen balas kepada salah seorang individu yang memuji tindakan ‘sweet’ Aidil kerana berjaya melakukan kejutan apabila mel4mar tunangnya pada bulan lalu.

“Lelaki sweet macam ni ada jual kat Shopee tak? Mahal pun takpe, aku sanggup pre-order,” tulis individu berkenaan menerusi video dikongsi pemuda itu sebelum ini.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tauke Aidl Food (@aidilriza)

10 tahun persahabatan, akhirnya!

Meninjau ke ruangan komen, video pertunangan meraih lebih 62,000 tontonan itu dipenuhi reaksi positif warganet yang disifatkan ‘sempoi’ tanpa perlu berbelanja mewah selain mengucapkan tahniah kepada Aidil dan bakal isteri.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Tiktok @aidilriza_ via printlyrics.net

Be the first to comment on "“Benda senang je..,” – [Vide0] Tiada Pelamin, G4dis Selamba Bertunang Dikedai Makan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*