[Vide0] Niat Baik Pemuda Ini Buat Ramai Teruja – “Mungkin Dia Miskin Harta, Tapi Kaya Dgn Jiwa”

Berbuat baik sesama makhluk, itulah yang dituntut oleh agama kita dan sejak kecil kita diajar oleh ibu bapa dan guru2 kita supaya tidak menganiaya mana2 makhluk di muka bumi ini. Setiap makhluk mempunyai kepentingan masing2 kepada kita.

Kucing merupakan salah satu jenis haiwan yang perlu diberi keutamaan kerana kucing adalah kawan yang baik kepada manusia. Kebanyakan kita semua tidak kira jantina atau usia, kita akan sayang kepada haiwan, terutama kucing.

Begitulah yang diterapkan dalam diri seorang budak lelaki yang dilihat pada sebuah video yang telah dimuatnaik di media sosial. Budak lelaki tersebut sedang memberi makanan kepada seekor kucing. Semoga murah rezekinya kerana masih mampu berbahagi makanannya dengan seekor kucing.

Walaupun nampak yang budak lelaki tersebut bukanlah orang yang berduit jika dilihat pada pemakaiannya tetapi tetap berbuat baik dan berkongsi makanan yang ada dengan seekor kucing. Sesungguhnya budak lelaki tersebut memang kaya dengan pada jiwanya dan juga kaya dengan pahala yang mengalir kepadanya atas kemuliaan hatinya.

Video:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JOM DAKWAH (@videodakwah.my)

Menjengah ke ruangan komen, ramai yang memuji kemuliaan hati budak lelaki itu dan mendoakannya semoga dimurahkan rezeki di kemudian hari. Ramai juga yang memuji bahawa mungkin nampak luaran tidak kaya tetapi kaya pada jiwa. Masih berkongsi saat tidak mempunyai apa2.

Komen Netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: IG videod@kwah.my via sinarviral

Be the first to comment on "[Vide0] Niat Baik Pemuda Ini Buat Ramai Teruja – “Mungkin Dia Miskin Harta, Tapi Kaya Dgn Jiwa”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*