“Macam dalam kem!”- [Vide0] Anak Kena D3nda ‘Roll’ Sebab Bangun Lambat Buat Ramai Terhibur

Kalau sebut je tentang askar, perkara yang terlintas dalam fikiran kita mesti diorang ni g4rang, tegas, berdisiplin. Kan?

Tak kira lah kalau berada di luar kem sekalipun, identiti askar ni memang obvious sangat. Senang sangat nak cam kalau terserempak dekat mana-mana tu.

Sebagai seorang anak askar, kalau nak throwback zaman ayah belum pencen dulu…fuh macam-macam denda min pernah kena! Dekat rumah pun kadang-kadang ayah macam dalam kem! Korang yang anak askar tu mesti pernah ada pengalaman yang sama kan?

Macam perkongsian daripada ibu ini di laman TikTok, mesti ramai anak askar yang boleh relate dengan pengalaman masa zaman dulu.

Ak1bat bangun lambat, si anak didenda ‘roll’ depan rumah macam dalam kem askar! Betul-betul mengajar anak jadi orang berdisiplin. Si anak pun terlihat pasrah je kena d3nda. Ya lah, berani tak dengar cakap ayah! Bangun lambat je dah kena ‘roll’, kalau buat hal lain taktau lah.

Video:

@cikfaa_official

Anak faa bangun lambat, latihan pagi lambat. Kena denda roll.. Ada yang kena macam anak faa ke? #fyp #armywife #keeprunning #suprise #pubgmjinx

♬ original sound – rozyanaroslan2 – rozyanaroslan2

Video yang dikongsikan oleh @cikfaa_official berdurasi hanya 19 saat ini ternyata berjaya buat ramai anak askar lain ‘hadir’ di ruangan komen. Ramai juga yang berkongsi pengalaman terima nasib yang sama seperti si anak itu masa kecil dahulu.

Nasib lah dik dapat ayah askar…takpe nanti dah besar, bila teringat balik mesti adik berterima kasih dekat ayah sebab ajar cara berdisiplin ni.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Lobak Merah

Be the first to comment on "“Macam dalam kem!”- [Vide0] Anak Kena D3nda ‘Roll’ Sebab Bangun Lambat Buat Ramai Terhibur"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*