Lvmpuh Sejak Kecil, Remaja Terh4ru KTM Tunai Impian Naik Kereta Api

Ketika ada di antara kita yang menaiki kereta api sebagai medium untuk bergerak ke mana-mana setiap hari, ada juga yang tidak berkongsi nasib yang baik seperti kita semua.

Inilah yang berlaku kepada remaja berusia 17 tahun, Aziana Shaari yang mengalami kelvmpuhan pada bahagian bawah badannya. Remaja ini dikatakan telah lama menyimpan impian untuk menaiki tren, namun keadaannya telah membataskan hasrat itu.

Walau bagaimanapun, pihak Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) baru-baru ini telah merealisasikan impian remaja tersebut dengan membawanya menaiki komuter dari Sungai Petani ke Butterworth.

Memetik laporan dari Sinar Harian, Aziana dikatakan terh4ru kerana hasratnya terlunas setelah sekian lama. Sejak kecil lagi, remaja itu gemar melihat kereta api yang melalui landasan berdekatan rumahnya.

Setiap kali kereta api lalu, mesti dengar dan nampak tetapi belum pernah naik. Ini kali pertama dibawa naik, rasa seronok sangat”

Ibu Aziana, iaitu Fatimah Hashim turut menyatakan rasa terh4runya dan bersyukur kerana hasrat anaknya itu ditunaikan oleh pihak KTMB.

Tak tahu macam mana nak gambarkan perasaan gembira. Pagi-pagi lagi Aziana sudah siap tak sabar untuk menaiki kereta api. Sebelum ini, setiap kali Aziana nak tengok kereta api, saya akan tolak dia ke luar rumah. Tapi hari ini dia dapat naik. Alhamdulillah.”

Impian Aziana disambut baik oleh pihak KTMB yang turut menyediakan banner khas sempena kedatangannya.

Mereka turut disertai maskot KTM, Komi dan maskot ETS, Kapten EJ. Untuk tujuan keselamatan, dua kakitangan paramedik turut menyertai perjalanan mereka.

Aziana dikatakan lvmpuh dari bahagian pinggang ke bawah ak1bat runtuhan di belakang rumahnya, bertempat di Pinang Tunggal, Seberang Perai. G4dis itu turut mengalami mas4lah pendengaran dan keros4kan p4ru-p4ru, buah pinggang serta pvndi kenc1ng.

Heartwarming betul, kan? Tahniah pihak KTMB atas usaha murni ini!

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Lobak Merah

Be the first to comment on "Lvmpuh Sejak Kecil, Remaja Terh4ru KTM Tunai Impian Naik Kereta Api"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*