Lawak! Pakai Seluar Ketat, Remaja Terp4ksa Pinjam Seluar Orang Saiz XL Masa Nak Daftar Kolej

Biasanya bila baru nak daftar kolej kediaman di mana-mana Institut Pendidikan Tinggi Awam (IPTA) ini pasti akan ada garis pandungan etika pakaian mereka sendiri.

Namun, kadang-kadang dengan aliran trend fesyen sekarang, pasti akan terlepas pandang sedikit bahawa apa yang dipakai itu sebenarnya tidak menepati garis panduan yang sedia ada.

Mungkin tak perasan seluar terlalu ketat, seorang pemuda yang lebih dikenali sebagai Arif Khidin ini telah membuatkan netizen tergelak apabila…

Kena pinjam orang pakai seluar saiz XL 

Menurut perkongsiannya di TikTok, kejadian itu berlaku semasa Arif ingin mendaftar ke kolej kediaman di UiTM.

Menurutnya, dia telah melanggar peraturan kerana memakai seluar terlalu ketat dan disebabkan itu, dia terp4ksa pinjam seluar daripada orang lain yang bersaiz XL.

Dalam video berdurasi 24 saat itu, kelihatan kakaknya tergelak besar kerana tak dapat menahan rasa lucu melihat adik mereka ini struggle untuk membetulkan seluarnya sambil-sambil mencari ikhtiar bagaimana nak ‘ikat’ seluar dekat pingang.

Video:

@arifkhidin

Apa laa dosa aku kena pakai seluar XL 😭 nak daftar kolej jeee tauuu #fyp #sisters #uitm

♬ original sound – Ginny – Ginny

Dalam masa sehari, video ini meraih hampir 1 juta jumlah tontonan dan 37.3K likes serta 378 jumlah perkongsian sepanjang tempoh artikel ini ditulis.

Ramai netizen terhibur dan tertanya-tanya apa kesudahannya, rupanya….

“Dia suruh tuck in wehhh”

Tak cukup dengan itu, bila satu mas4lah dah settle, timbul lagi mas4lah lain, katanya, bila dah sampai tempat daftar, baju pula kena tuck in.

Korang tengok macam mana dia buat seluar tu…..Hahahahahaha!!

Video:

@arifkhidin

Reply to @esya.aaa DAH SAMPAI TEMPAT DAFTAR DIA SURUH TUCK IN PULAKKK WEHHH 😭😭 #fyp #sisters #uitm

♬ original sound – Ginny – Ginny

Netizen yang menonton kedua-dua video ini ramai netizen turut sama gelak terbahak-bahak macam si kakak ni.

Malah, ada juga yang ris4u kalau seluar dia l0ndeh, namun begitu ramai yang mengatakan bahawa ini adalah sebahagian daripada memori manis yang bakal di kenang pada masa akan datang.

Video kedua ini telah meraih lebih daripada 10K jumlah tontonan dalam masa 15 jam ia dimuat naik. Waktu dan lokasi cawangan masih belum dikenal pasti, tetapi apa yang penting mungkin lepasni dapat dijadikan satu pengajaran kalau nak daftar masa sem baru nanti.

Bedasarkan pengalaman min, bukan budak kecil yang baru nak masuk sekolah je tau yang meragam, remaja-remaja yang baru nak masuk kolej tu lagi ramai.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Lobak Merah

Be the first to comment on "Lawak! Pakai Seluar Ketat, Remaja Terp4ksa Pinjam Seluar Orang Saiz XL Masa Nak Daftar Kolej"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*