Bersanding dengan rambut panjang dan bersolek, bapa 4 anak dah l4li dipandang serong… isteri pun kena tempias! – “Bukan tak mahu berubah, boh0nglah”

SETIAP pasangan pasti mempunyai cara tersendiri untuk meraikan hari ulang tahun perkahwinan masing-masing agar ia tersimpan sebagai satu momen istimewa.

Begitu juga halnya dengan pasangan ini yang memilih untuk ‘bersanding’ sekali lagi ketika menyambut ulang tahun perkahwinan mereka yang yang ketujuh.

Lengkap dengan busana songket berwarna krim siap dengan pelamin, pasangan ini ceria saat diraikan oleh ahli keluarga, rakan-rakan dan kenalan dalam satu majlis ringkas baru-baru ini.

Pasangan ini bersanding sempena meraikan ulang tahun perkahwinan yang ketujuh.

Bagaimanapun video yang dikongsikan di laman sosial ketika momen istimewa itu mendapat reaksi yang pelbagai daripada netizen g4ra-g4ra penampilan ‘feminin’ si suami.

Berkongsi cerita dengan mStar, lelaki yang hanya mahu dikenali sebagai Abe Pink berkata, idea untuk mengenakan busana raja sehari sewaktu ulang tahun perkahwinan bersama isteri timbul secara spontan.

“Sebenarnya, ulang tahun perkahwinan kami pada Februari lalu namun disebabkan C0vldl9, jadi ia tertangguh. Baru-baru ini bila dah ada kelonggaran, baru berpeluang untuk meraikannya.

“Langsung tak dirancang. Pada mulanya nak photoshoot untuk produk, tapi disebabkan saya ramai kenalan, alang-alang bolehlah nak raikan bersama. Tak suk4r pun sebab saya ramai kawan dalam bidang fotografi dan bisnes butik pengantin, tak perlu nak tempah lebih awal,” ujarnya yang juga pengasas produk makanan tambahan Hommes Beauty.

Lelaki berusia 35 tahun ini berkata dia menyedari dirinya menjadi perhatian ramai selepas video persandingannya tular di aplikasi TikTok, gara-gara penampilannya yang berambut panjang rona perang dan bersolek.

Video:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Saya tahu ada reaksi positif dan juga neg4tif. Dari segi positifnya, ramai yang mendoakan hubungan kami suami isteri hingga ke jannah. Saya menghargainya dan ucap terima kasih. Mereka ini kebarangkalian dah lama ‘follow’ saya.

“Namun tak kurang juga ramai yang lontarkan komen neg4tif. Bagi saya, mereka mungkin fisrt time tengok video saya atau baru follow saya. Kalau nak tahu, saya dengan isteri tak terkesan pun dengan kec4man.

sanding 4

Isteri Abe Pink turut terkena tempi4s apabila dia dikec4m.

“Sebelum ini pernah terviral juga sekali. Masa tu terkejvt juga. Jadi kali ini lebih tenang sebab dah ada pengalaman sikit. Jadi kami boleh handle,” ujarnya yang berasal dari Pasir Putih, Kelantan.

Bapa kepada empat orang anak ini berkata, dia sudah l4li dengan kecaman dan menganggapnya sebagai asam garam dalam dunia perniagaan.

Berlapang d4da dengan setiap tegvran mahupun nasihat, bagaimanapun kata lelaki ini, h4tinya pernah tergvris gara-gara isteri tersayang turut menjadi m4ngsa kec4man netizen yang bersikap ‘judgemental’.

Bukan saya tak mahu berubah… bohonglah. Saya cuba. Iya saya tahu niat tak halalkan cara, namun anda tak ada di tempat saya.

ABE PINK

“Paling tervk, ada yang kata isteri saya salah sebab tak tegvr malah menyokong perbuatan saya. Mereka tahu ke apa yang isteri saya buat? Jangan salahkannya. Bukan dia tak tegvr. Kalau nak kec4m, kec4mlah saya seorang.

“Jujurnya, terlampau ramai yang tanya kerana melihat kerja dan penampilan saya dulu dan sekarang berbeza. Namun orangnya masih sama, penampilan saja berbeza ikut dunia pekerjaan.

“Bukan saya tak mahu berubah… bohonglah. Saya cuba. Iya saya tahu niat tak halalkan cara, namun anda tak ada di tempat saya. Mereka yang tak alami memang tak dapat rasa.

sanding 3

Abe Pink menganggap isterinya seperti satu dalam sejuta.

“Di sini, orang yang paling saya hargai adalah isteri. Dia ibarat satu dalam sejuta. Takkan ada wanita di dunia ini sepertinya. Dia paling memahami dan sentiasa ada di belakang. Saya tak tahu nak menilai kebaikannya,” ujarnya lagi.

Justeru, lelaki ini berharap agar orang ramai tidak mudah menilai seseorang berdasarkan penampilan luaran semata-mata.

“Orang yang judge saya ini sebenarnya belum pernah bersemuka dan bercakap dengan saya ‘face to face’. Mereka hanya kenal dari media sosial saja. Jangan mudah jatuhkan hukvman. Apa salahnya doakan yang baik-baik. Mana tahu mungkin dalam doa ramai-ramai ni, ada yang termakbul,” katanya lagi.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Mstar

Be the first to comment on "Bersanding dengan rambut panjang dan bersolek, bapa 4 anak dah l4li dipandang serong… isteri pun kena tempias! – “Bukan tak mahu berubah, boh0nglah”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*