Bela kucing tapi tak pernah p0kai… Tak sangka baby Shopee ada peminat tersendiri, jurulatih Muay Thai terkejvt ditawar RM30,000!

PERTEMUAN yang tidak disengajakan.

Begitulah kisahnya mengenai lelaki ini yang mula membela seekor anak kucing, kira-kira tujuh tahun lalu.

Kini, Muhammad Danish Noraiman Norizam, 20, memiliki lapan ekor kucing di kediamannya yang terletak di Ampang, Selangor.

Kucing-kucing peliharaan Denoz.

Mesra disapa Denoz, pelajar bidang Bisnes itu mengakui kehadiran si bulus banyak membawa rezeki yang tak disangka-sangka buatnya.

“Kucing-kucing ini dah saya anggap macam keluarga sendiri. Kalau kucing s4kit, terus kita ris4u sebab dah sayang sangat.

“Walaupun terp4ksa habiskan hampir RM1,000 setiap bulan untuk makanan kucing, kami tak pernah rasa ia memb4zir malahan tak pernah duit tak cukup.

“Walau kita dah habiskan duit untuk kucing, tetap rezeki ini Allah bagi cukup. Betul orang kata bela kucing ni bawa rezeki,” ujarnya kepada mStar.

Menurut Denoz yang turut bekerja sebagai jurulatih Muay Thai di sebuah gim, kehadiran lapan ekor kucing yang diberi nama Chitot, Chichi, Planet, Jay, Coco, Kaneki, H dan Shopee turut menjadi terapi untuk diri.

Video:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Biarpun tugas membela kucing sangat menc4bar, Denoz tidak pernah mervngut sebaliknya gembira dapat ‘berbakti’ untuk kucing-kucingnya.

“Banyak cab4ran bila bela kucing. Antaranya kita kena bersihkan sangkar selalu. Kalau malas, nanti banyak kum4n.

Tapi pada pandangan saya, daripada kita beli kucing, sebaiknya kita ambil dan rawat kucing-kucing jalanan.

DENOZ

“Masa awal-awal bela dulu, ada seekor kucing saya m4ti diracun. Tapi tak tahu siapa yang buat. Memang sed1h.

“Tapi kucing-kucing ini boleh hilangkan tekanan. Setiap kali str3ss, saya akan lepak dengan kucing-kucing. Kadang-kala bawa tidur sekali. Sekurang-kurangnya ada peneman bila sunyi,” ujarnya lagi.

Menurut Denoz, dia juga tak sangka akan meraih hampir 60,000 pengikut sejak aktif berkongsi video kucing menerusi aplikasi TikTok.

denoz 4

Biarpun masih belajar, Denoz turut bekerja sebagai jurulatih Muay Thai.

Lebih mengejvtkan, ada individu menawarkan wang RM30,000 untuk membeli seekor anak kucing miliknya yang diberi nama Shopee.

“Memang ada yang minta nak beli kucing saya. Tapi sejak dulu, saya tak pernah jual. Ada yang tawarkan sehingga RM30,000 untuk beli baby Shopee.

“Saya pun terkejvt. Kalau ikutkan, kucing saya ni pun bukannya baka yang berharga puluhan ribu ringgit. Mungkin dia suka baby Shopee agaknya.

denoz 5

Kehadiran kucing yang diberi nama Shopee mencvri perhatian netizen.

“Tapi pada pandangan saya, daripada kita beli kucing, sebaiknya kita ambil dan r4wat kucing-kucing jalanan. Kesi4n tak bertuan.

“Ramai juga yang tanya kenapa letak nama Shopee. Sebenarnya anak kucing itu lahir pada 9 September lalu, ketika hari promosi gedung beli-belah dalam talian Shopee,” ujarnya berseloroh.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Mstar

Be the first to comment on "Bela kucing tapi tak pernah p0kai… Tak sangka baby Shopee ada peminat tersendiri, jurulatih Muay Thai terkejvt ditawar RM30,000!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*