‘Idea Asal Bunga Mawar ‘Merah’ Untuk TokTi, Tapi…’ – Pereka Fesyen Jawab Isu Kontr0versi Mengenai Busana Aina Abdul Di Karpet Merah ABPBH-34

Meskipun Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH-34) telah berakhir, isu mengenai busana serba hitam yang digayakan oleh Aina Abdul ketika acara karpet merah anugerah tersebut masih sibuk diperkatakan oleh netizen sehingga ke hari ini.

Terbaru, pereka fesyen, Kel Wen memberi penjelasan kepada umum berhubung busana persis bunga itu.

Aina beri kami ruang

Menurut Kel Wen, proses menghasilkan idea busana ini sebenarnya bermula sejak dua bulan yang lalu. Ianya menjadi lebih mudah memandangkan Aina sudah serba tahu apa yang diinginkannya.

Dia ingin ‘all out’ untuk Anugerah Bintang Popular BH pada tahun ini. Apa yang saya suka mengenai kolaboratif bersama pasukan Aina adalah mereka terbuka untuk menerima idea ‘daring’ yang belum pernah dicuba oleh selebriti Malaysia. Saya dan penata gaya iaitu Abu Shaef Hamza gembira apabila Aina membuka jalan dan memberi ruang bagi memperagakan fesyen ‘in a new light’ di negara ini.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AINA ABDUL (@ainaabdul)

Tambah Kel Wen,  Aina sudah tahu bahawa dirinya akan mengenakan busana avant garde ilham bunga mawar pada malam tersebut.

Kami tetap mengembangkan lagi idea asal tersebut. Kira-kira 20 helaian lakaran idea telah kami sediakan untuk Aina. Akhirnya, rekaan mawar di bahagian kepala yang dipilihnya kerana ia berkait rapat dengan maksud di sebalik pelancaran single akan datang.

Secara peribadi, saya rasakan kami boleh saja menyiapkan busana ini lebih awal. Cuma kek4ngan waktu dek persiapan pertunjukan fesyen Kuala Lumpur baru-baru ini membuatkannya sedikit tergendala. Apapun, dalam tempoh dua hari saja, persiapan busana Aina ini berjalan dengan lancar.

Lebih menarik, Kel Wen memberitahu bahawa busana Aina ini sebenarnya adalah salah satu rekaan asal yang disediakan oleh jenama mereka untuk klip video single Datuk Seri Siti Nurhaliza berjudul ‘Kuasa Cintamu’ di mana idea asal busana merah yang disarungkan oleh TokTi adalah berbentuk bunga Mawar. 

Namun begitu, Kel Wen dan Abu mendapati rekaan tersebut tidak sesuai dengan imej dan apa yang ingin disampaikan oleh TokTi.

Idea tersebut hanya ‘diperam’ saja hinggalah kami memperolehi projek bersama Aina Abdul. Segalanya okay, cuma Aina meminta agar rona merah asal ditukar kepada warna hitam.

Terdahulu, Aina berkongsi kepada umum mengenai makna di sebalik bunga mawar itu.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Oh Bulan

Be the first to comment on "‘Idea Asal Bunga Mawar ‘Merah’ Untuk TokTi, Tapi…’ – Pereka Fesyen Jawab Isu Kontr0versi Mengenai Busana Aina Abdul Di Karpet Merah ABPBH-34"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*