Kisah Anak Umur 16 Tahun Dah Tunang Viral, Keluarga Restu & Teruja Bakal Dapat Menantu

Walaupun usia baru sahaja belasan tahun, perkara tersebut sama sekali tidak menjadi penghalang dua pelajar sekolah menengah ini bertunang sebelum menuju ke fasa yang seterusnya. Tahniah!

Usia bukan penghalang

Seperti video dikongsi seorang bapa dikenali sebagai Ude Hafizul menerusi beberapa buah video yang dimuat naik di laman TikTok, tampil menceritakan anak lelaki sulungnya selamat bertunang pada Jumaat yang lalu (12/11). Menerusi video tersebut, si bapa menceritakan anak lelakinya baru sahaja berusia 16 tahun dan bakal menantu berusia 17 tahun.

Alhamdulllah selesai majlis bertunang anak kami. Tak lama dapat menantu lah kita. Majlis bertunang anak sulung kami Aiman dan Wana.

Jika diikutkan, bakal menantunya bakal menduduki Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) pada tahun ini. Mengulas lebih lanjut, pemilik video ini menceritakan calon menantu itu dipilih sendiri oleh mereka dan anaknya akur dengan kehendak tersebut.

Anak saya sulung, bakal menantu pun sulung. Yang perempuan 17 tahun, anak saya 16 tahun. Pilihan kami ni anak turutkan saja. Alhamdulillah. 12/11/2021 tarikh yang cukup indah untuk dikenang. Umur bukan halangan.

Menjengah ke ruangan komen, rara-rata netizen turut teruja dengan kisah pasangan muda ini dan turut mendoakan supaya urusan mereka dipermudahkan hingga ke jinjang pelamin.

Video penuh:

@udehafizul2

alhamdulilah selesai majlis btunang ank kami.@nuyuude1405 x lma dpt menantu lh kita aamiin

♬ DJ Beta Janji Beta Jaga Slow Bass – Yudha Paramata

@udehafizul2

Calon menantu babamama.@nuyuude1405 mghitung ari nk satu kn dia org berdua.

♬ Sayang Sampai Mati – Repvblik

@udehafizul2

Ank ambe sulung bakal menantu pn sulung.yg prempuan 17 thun ank ambe 16 thun.pilihan kami ni ank turut kn je.alhamdulilah @nuyuude1405

♬ DJ Beta Janji Beta Jaga Slow Bass – Yudha Paramata

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Oh Bulan

Be the first to comment on "Kisah Anak Umur 16 Tahun Dah Tunang Viral, Keluarga Restu & Teruja Bakal Dapat Menantu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*