Wanita s4rat h4mil 8 bulan nek4d bersanding di pelamin, selepas bers4lin dah ada plan buat majlis lain – “Baju pengantin kena fitting semula”

MAJLIS perkahwinan kini dibenarkan di negeri berstatus Fasa 4 di bawah Pelan Pemulihan Negara (PPN) dan kelonggaran ini ternyata melegakan banyak pihak terutama bakal pengantin.

Keterujaan itu turut dirasai pasangan pengantin yang sebelum ini hanya menjalankan akad nikah berikutan lar4ngan untuk mengadakan majlis sosial.

Bagaimanapun pengantin perempuan yang memakai busana warna merah menjadi tular di media sosial gara-gara bahagian pervtnya kelihatan berisi dengan tanda ‘baby bump’.

Persandingan di atas pelamin merupakani impian Ely.

Ia susulan perkongsian video oleh jurusolek @makeupbytaca di aplikasi TikTok, menunjukkan pengantin itu gigih mengadakan majlis resepsi ketika s4rat meng4ndung.

Tampil menjelaskan situasi sebenar, pengantin perempuan, Sayang Ely Elika memberitahu bahawa dia terlebih dahulu telah bernikah pada 25 Julai 2020, namun majlis resepsi terp4ksa ditangguhkan berikutan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Wanita berusia 24 tahun itu berkata, majlis resepsi dibuat di Seri Medan di Batu Pahat, Johor hanya selepas negeri di selatan tanah air itu beralih ke Fasa 4 PPN bermula 25 Oktober.

“Masa nikah Julai lepas boleh buat di rumah, tapi tak boleh tetamu yang ramai. Sebaik dapat tahu Johor beralih ke Fasa 4 PPN baru-baru ini, terus tetapkan tarikh majlis resepsi pada 6 November.

“Masa saya sanding memang genap usia kandvngan 35 minggu. InsyaAllah EDD (jangkaan tarikh bers4lin) pada awal depan iaitu 11 Disember,” katanya kepada mStar.

Video:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Lebih mesra disapa Ely, dia turut mended4hkan bahawa majlis resepsi perkahwinannya sebenarnya telah ditunda sebanyak empat kali.

“Empat kali tunda majlis. Pertama pada 25 Julai 2020, kedua pada 12 Disember 2020, ketiga pada Februari 2021 dan keempat pada 5 Jun 2021.

“Tarikh ditunda disebabkan pengumuman kerajaan berkaitan dengan PKP dan PPN beberapa hari atau minggu sebelum majlis dijadualkan berlangsung,” ujarnya yang berasal dari Batu Pahat.

pengantin sarat hamil 3

Majlis akad nikah pada 25 Julai 2020.

Dia kemudian nek4d untuk mengadakan majlis resepsi kerana mahu merasai suasana bersanding sebelum mel4hirkan anak, sambil menambah turut mempunyai perancangan lain selepas bers4lin.

“Kenapa saya nak buat juga? Sebab nak feel momen tu dan saya tahu pastinya tak sama. Selepas l4hirkan anak nanti, saya nak buat majlis akikah atau cvkur j4mbul.

Seminggu sebelum majlis memang sangat memenatkan, banyak persiapan akhir kena buat. Tapi saya enjoy sebab inilah momen yang ditunggu-tunggu

SAYANG ELY ELIKA

“Jadi memang dah mind set nak buat majlis resepsi, sebab itulah saya buat juga sebelum bers4lin. Majlis resepsi ada sanding dan juga makan damai,” katanya sambil menambah suaminya berusia 25 tahun dan berkhidmat sebagai tentera laut.

Dalam pada itu, Ely mengakui terdapat cab4ran melangsungkan majlis tersebut ketika s4rat h4mil meskipun banyak persiapan telah dilakukan.

pengantin sarat hamil 5

Majlis akad nikah Ely diaakan sebelum kerajaan mewajibkan pemakaian pelitup muka pada 1 Ogos 2020.

“Baju pengantin rental tu kena fitting semula. Nasib baik boleh pakai baju yang dah fitting untuk majlis resepsi yang tak jadi pada 12 Disember 2020.

“Sejujurnya seminggu sebelum majlis memang sangat memenatkan, banyak persiapan akhir kena buat. Tapi saya enjoy sebab inilah momen yang ditunggu-tunggu,” katanya.

pengantin sarat hamil 4 W

Ely dijangka bersalin pada awal Disember.

Penjawat awam itu turut mengakui antara cab4ran lain adalah berdepan dengan krit1kan netizen berikutan dirinya masih mahu bersanding ketika s4rat h4mil.

“Kalau saya tak buat majlis resepsi ni dan dengar apa orang cakap, saya takkan dapat momen macam ni, tak dapat berkumpul dengan saudara-mara,” kata Ely.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Mstar

Be the first to comment on "Wanita s4rat h4mil 8 bulan nek4d bersanding di pelamin, selepas bers4lin dah ada plan buat majlis lain – “Baju pengantin kena fitting semula”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*