“Tak payah meng4du, buang masa” – Wanita geli h4ti, tak sangka beli minuman di McD dapat ‘free gift’ pelik… harganya RM300!

MANUSIA tidak pernah lari daripada melakukan kes1lapan, apatah lagi di kala kita sibuk melayani pelanggan yang tidak putus-putus di kedai.

Justeru tidak hairanlah jika kita terbaca kisah-kisah pelik, lucu atau aneh daripada pelanggan yang berkongsi pengalaman masing-masing ketika membeli daripada restoran atau premis makanan yang sibuk.

Hantaran Adila di laman TikToknya mendapat perhatian warga maya.

Terbaharu, seorang wanita turut berkongsi pengalamannya ketika membeli set makanan di sebuah restoran makanan segera.

Nor Adila Mat Sari, 28, berkongsi sebuah video yang menunjukkan kehadiran satu ‘benda asing’ di dalam air Milo yang dibelinya di sebuah restoran McDonald’s di Johor Bahru, Johor.

Jelasnya, tujuan dia berkongsi video itu di laman TikToknya bukanlah bertujuan untuk merosakkan imej syarikat berkenaan sebaliknya untuk mengenal pasti apakah ‘benda asing’ tersebut.

“Nozel milo haha. Mau kena marah krew satu shift,” jawab seorang warga maya kepada persoalan Nor Adila.

Video:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Bercakap kepada mStar, Nor Adila berkata, kejadian tersebut berlaku pada 21 Oktober lalu.

“Salah satu makanan yang kami take away masa tu adalah set happy meal, masa mula dapat air tu kami tak perasan, ingatkan air batu.

“Tapi rasa tak sedap hati jadi kami terus buka penutup cup, memang terperanjat juga tapi nasib baiklah nozel je, kalau serangga geli juga,” katanya.

Katanya, dia sebenarnya sudah minum air tersebut separuh jalan sehinggalah dia ternampak nozel berkenaan.

“Saya tak mar4h pun, tergelak jugalah macama mana boleh termasuk dalam air Milo,” selorohnya.

Nor Adila bagaimanapun membuat keputusan untuk memulangkan semula nozel tersebut setelah diberitahu mengenai harganya yang boleh mencecah lebih RM300.

“Masa pulangkan tu mereka pun terkejut, mereka minta maaf lepas tu cakap terima kasih.

“Saya tak mar4h pun staf McD berkenaan sebab saya tahu tak ada orang yang perfect dalam dunia ni dan buat kerja apa pun mesti penat.

“Faham-fahamlah mereka terp4ksa berkejar untuk siapkan makanan customer jadi mesti tak perasan, saya pulangkan pun sekadar untuk memudahkan urusan mereka,” katanya.

Adila pergi semula ke McDonald’s tersebut untuk pulangkan nozel.

Nor Adila juga tidak berminat untuk membuat adu4n memandangkan perkara tersebut bukanlah isu besar.

“Ramai juga tanya kenapa tak buat adu4n, benda simple je, tak payah adu4n-adu4n, buang masa sahaja.

“Saya update dekat TikTok tu bukan nak membvrukkan company tu,” jelasnya.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Mstar

Be the first to comment on "“Tak payah meng4du, buang masa” – Wanita geli h4ti, tak sangka beli minuman di McD dapat ‘free gift’ pelik… harganya RM300!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*