Aduh! Sampai h4ti adik mainkan perasaan kakak, umur 2 tahun dah pandai bagi f4ke h0pe – “Kalau dekat g4duh, bila jauh r1ndu”

KELETAH dan gelagat anak-anak kecil sememangnya menghiburkan.

Baru-baru ini gelagat dua beradik yang dirakam ibunya sebaik sahaja si adik dibenarkan keluar dari h0spital, mencuit hati netizen.

Apa tidaknya, menerusi rakaman spontan itu, kelihatan si kakak beriya-iya mendepakan tangan mahu memelvk adik lelakinya untuk melepaskan kerinduan namun tidak dilayan sehingga membuatkan si kakak mer4juk!

Buah hati pengarang jantung Siti Munirah dengan suami.

“Kakak dah excited, hujung-hujung kena p4lau!”

“Kakak kena f4ke h0pe,” demikian antara komen netizen pada perkongsian video tersebut.

Sehingga kini video gelagat lucu dua beradik itu meraih melebihi 1.8 juta jumlah tontonan.

Berkongsi cerita dengan mStar, Siti Munirah Pauzi berkata video berkenaan dirakam secara spontan selepas anak keduanya, Aidan Daiyan Abu Dzar, dua tahun, dibenarkan pulang selepas dua hari dirawat di h0spital Muar, Johor.

“Aidan kena w4rded sebab dem4m, cir1t bir1t dan mvntah. Saya teman si adik dekat h0spital Muar, kakaknya, Nur Aifa Medina Abu Dzar yang berumur empat tahun duduk rumah dengan babah dia.

“Dua hari dir4wat, Aidan dah dibenarkan pulang. Masa Aidan di h0spital, dia dan kakaknya selalu buat video call dan kakaknya beritahu nanti dia datang nak jemput bila dah boleh keluar.

“Hari Aidan discharge, kakak nampak kelib4t adiknya dan nak lepaskan ker1nduan sebab dua hari jumpa. Tapi si adik pula buat pr4nk dekat kakak.

Video:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Dia tak sambut pelvkan kakaknya tapi terus berlari ke arah babah. Mungkin dia nak balas dend4m sebab di rumah kakak selalu kenakan dia. Kali ini giliran dia pula pr4nk,” katanya sambil ketawa kecil.

Menurut wanita berusia 31 tahun ini, dia yang merakam momen tersebut juga tidak dapat menahan rasa geli hati melihat gelagat dua beradik berkenaan.

“Masa tu kakak mencuka… dia mer4juk sekejap. Adik tengok kakak macam tu terus pvjuk. Kesi4n kakak… muncung mulutnya. Dia yang terlebih excited, tapi si adik bagi ‘f4ke h0pe’ pula,” ujar ibu kepada dua cahaya mata ini.

Bercerita mengenai gelagat anak-anaknya itu, Siti Munirah berkata kedua-duanya bermulut riuh dan ibarat ‘anjing dan kucing’ apabila di rumah.

Masa tu kakak mencuka… dia mer4juk sekejap. Adik tengok kakak macam tu terus pvjuk. Kesi4n kakak… muncung mulutnya.

SITI MUNIRAH PAUZI

IBU

“Ramai yang kesi4n pada kakak sebab si adik bagi f4ke h0pe. Tapi sebenarnya si kakak ni nakal dan kaki sakat adik di kat rumah.

“Si adik pula manja sangat. Kalau kena sakat dengan kakaknya, men4ngis kuat. Dua orang tapi mulut macam 20 orang. Kadang kalau sunyi tak dengar suara mereka, jiran pula yang bertanya sebab hairan.

“Tapi itulah adik beradik. Mereka berdua je… itulah kawan main, itulah kawan g4duh. Kalau dekat g4duh, bila jauh r1ndu,” ujarnya yang menjalankan bisnes secara dalam talian.

Tidak menyangka perkongsiannya menjadi tular, Siti Munirah berkata dia pada mulanya tidak berhasrat untuk memuat naik video tersebut di aplikasi TikTok.

famili 1

Siti Munirah dan keluarga menetap di Muar, Johor.

“Mak saudara mereka yang cadangkan supaya muat naik dekat TikTok sebab kelakar. Selalu saya post dekat story Instagram je sebab tak aktif di TikTok. Tengok-tengok petang tu je dah 21,000 views.

“Videonya simple je, tapi gelagat mereka tu lucu.

“Ada yang minta saya rakam lagi video gelagat dua beradik ni. Saya nak ucapkan terima kasih pada yang komen. Semuanya seronok dan terhibur. Saya okay saja, setidak-tidaknya boleh hilangkan stres siapa-siapa yang menontonnya,” katanya lagi.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Mstar

Be the first to comment on "Aduh! Sampai h4ti adik mainkan perasaan kakak, umur 2 tahun dah pandai bagi f4ke h0pe – “Kalau dekat g4duh, bila jauh r1ndu”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*