“Jarang berlaku ni” – Netizen Teruja Tengok Mat Moto Tolong ‘Towing’ Motosikal Polis Trafik

Sebagai seorang penunggang motosikal, kita mesti tahu dan faham kepayahan mereka yang memilih untuk bermotosikal. Kadang-kadang tu minyak habis, mesti ada penunggang motosikal yang kita tak kenal akan datang dan tolong tunda moto kita ke tempat yang selamat.

Cakap pasal tunda moto ni, min nak share dengan korang satu video pasal towing moto. Yang best pasal video ni, moto yang ditunda tu ialah moto polis trafik. Iye, memang jarang-jarang berlaku tau. Korang boleh tengok video @durianbroters kat bawah ni.

Video:

@durianbroters

♬ original sound – Nikkhun – 𝓐𝓻𝓲𝓮𝓯 𝓕𝓪𝓻𝓱𝓪𝓷𝔃🥷🏻

Jarang berlaku ni

Kejadian ni memang sangat jarang berlaku. Biasa kita tengok motosikal orang awam yang kena towing cara macam ni kan. Bila berlaku kat polis trafik, memang lain dari yang lain lah.

Ye, mat moto pun pengguna jalan yang sah. Kalau takde mat moto ni, bertambah sesak lah jalan tu dengan kereta banyak-banyak kan.

Betul, patuhi undang-undang yang telah ditetapkan. Harini kita nampak orang dalam kesusahan, kita tolong, kemudian hari kita sus4h, mesti ada orang tolong pulak kan. 

Betul, min setuju. Ramai je mat moto yang min jumpa semua baik-baik belaka. Tolong towing sampai stesen minyak pun ada, siap nak bagi duit isi minyak pulak tu. 

Jangan jadi mat remp1t. Jadi mat moto yang ikut undang-undang takpe. Semoga mat-mat moto yang rajin tolong orang ni dipermudahkan urusan dunia akh1rat, Amiiinn.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Lobak Merah

Be the first to comment on "“Jarang berlaku ni” – Netizen Teruja Tengok Mat Moto Tolong ‘Towing’ Motosikal Polis Trafik"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*