Suami meningg4l ketika usia kandungan 26 minggu… mujur ada rakan baik, tempat anak menumpang kasih – “Haddad men4ngis tersedu-sedu nak ikut Sharis”

“ALLAH hadirkan sahabat arw4h menjaga anak seperti anaknya sendiri”

Begitulah kapsyen yang tertera pada video yang memaparkan seorang lelaki mendekati kanak-kanak lelaki yang berada di dalam kereta.

Rakaman visual yang dimuat naik oleh wanita berkenaan meraih hampir tiga juta tontonan di aplikasi TikTok.

Iema (kanan) menjadi ibu tunggal setelah suaminya men1ngg4l pada tahun 2020.

Berkongsi kisahnya dengan mStar, Halimatus Saadiah Mustajap, 26, merakam reaksi anaknya, Ibnor Al Haddad Ibnor Hakim yang berusia hampir dua tahun apabila bertemu dengan rakan baik kepada arw4h bapanya.

Muhamad Sharis Mohamad, 30, sudah berkawan dengan Allahyarham Ibnor Hakim Mohd Sharif sejak di bangku sekolah lagi.

“Kisahnya kawan arw4h nak sangat jumpa Haddad, jadi saya pun bawa anak berjumpanya.

“Kemudian nak balik tu tiba-tiba Haddad men4ngis sampai tersedu-sedu sebab nak ikut Sharis. Saya pulak jenis kuat meny4kat, lagi la anak tu nangis.

Video:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Ramai cakap saya bod0h kerana buat anak macam itu dan masih budak lagi tak pandai jaga perasaan anak.

“Hakikat video tu hanya gurauan sahaja sebab saya jenis suka bergurau. Saya tak hiraukan langsung komen neg4tif dan memilih untuk pek4kkan telinga,” katanya berasal dari Tapah, Perak dan kini menetap di Hulu Bernam, Tanjung Malim.

Mesra disapa Iema, jelasnya lagi, anak lelakinya mula rapat dengan Sharis ketika berusia empat bulan lagi.

Tambahnya lagi, Sharis yang merupakan bapa tunggal itu pernah membawa Haddad pulang ke rumah keluarganya di Bukit Beruntung, Rawang.

“Haddad kalau nampak lelaki mesti akan excited, ye la dia membesar dengan saya dan tak sempat kenal ayahnya. Dia memang rapat dengan Sharis, setiap kali berjumpa mesti Haddad gembira sangat.

“Sampai satu tahap tu dia boleh men4ngis kalau nak balik selepas daripada berjumpa dengan Sharis.

IMG_1566

Pasangan suami isteri ini menunggu hampir tiga tahun untuk dikurniakan seorang zvriat.

“Famili saya tak kisah pun sebab dia jaga Haddad dengan baik kerana Sharis sendiri ada dua anak yang dijaga dari kecil setelah berc3rai dengan isterinya,” katanya yang mengendalikan bisnes menjual pakaian secara online sejak awal tahun selepas setahun bekerja di sebuah pasar raya di Tanjung Malim.

Menurut Iema, dia dan arw4h suaminya menanti hampir tiga tahun untuk dikurniakan zvriat dan doanya termakbul apabila disahkan h4mil pada Ogos 2019.

Namun kegembiraannya terhenti apabila suaminya men1ngg4l kerana kemalangan motosikal di Kampung Bilal, Hulu Bernam pada Januari 2020.

“Sebelum doktor mengesahkan saya h4mil, setiap hari saya men4ngis sebab kenapa Allah tak bagi kami zvriat walaupun dah lakukan macam-macam ikhtiar.

“Arw4h menitiskan air mata selepas saya membuat kejvtan selepas doktor mengesahkan saya h4mil.

Belajar untuk berdikari dari sekarang sebab pasangan kita tu hanya pinjaman jika tidak diambil tuhan, mungkin akan diambil oleh orang lain.

HALIMATUS SAADIAH MUSTAJAP

“Cuma saya sedikit terk1lan kerana tak dapat nak besarkan anak bersama-sama suami, dia men1ngg4l ketika usia kandungan 26 minggu.

“Kalau sebelum ni arw4h jalankan semua tanggungjawab dia, dari segi nafkah belanja semua. Tetapi lepas arw4h dah tak ada, saya ambil alih tanggungjawab dia.

“Saya la bapa, saya la mummy, semuanya saya. Rasa macam hilang tempat berg4ntung,” ujarnya dalam nada yang sed1h.

Anak ke-13 daripada 14 beradik ini mengucapkan terima kasih kepada mereka yang memberikan kata-kata semangat dan doa buat dirinya dan juga anak.

Tambahnya lagi, kita perlu meneruskan perjalanan biarpun sudah kehilangan insan yang tersayang buat selamanya.

“Belajar untuk berdikari dari sekarang sebab pasangan kita hanya pinjaman jika tidak diambil tuhan, mungkin akan diambil oleh orang lain.

IMG_1565

Iema (kanan) berasa sed1h apabila terp4ksa mengharungi dvgaan membesarkan anaknya seorang diri.

“Apa-apa pun kita perlu belajar berfikiran positif dan gunakan media sosial sebaik mungkin.

“Buat yang sudah kehilangan pasangan, anda perlu teruskan hidup kerana past is past,” katanya.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Mstar

Be the first to comment on "Suami meningg4l ketika usia kandungan 26 minggu… mujur ada rakan baik, tempat anak menumpang kasih – “Haddad men4ngis tersedu-sedu nak ikut Sharis”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*