[VIDEO] Lulvh Hati Lihat Warga Emas Melvtut Tengah Jalan, Lelaki Ini Berhenti Beri Bantuan

Dalam mengahadapi zaman p4ndem1k ini, ramai di antara kita yang terj3jas sehinggakan ada yang dibuang kerja, diberi cuti tanpa gaji dan juga peniagaan mer0sot tervk.

Ak1batnya, mereka ini hilang punca pencarian atau meraih pendapatan yang jauh lebih rendah sehingga suk4r untuk menampung kelangsungan hidup.

Situasi itu sememangnya amat suk4r untuk kita tempuhi namun kini sedikit demi sedikit eknonomi negara semakin dilihat pulih dan boleh melakukan pelbagai aktiviti harian.

Terbaru, tular sebuah video di applikasi Tiktok yang dikongsi oleh @firdausothmann dimana memaparkan seorang lelaki cina meminta sedekah di jalan raya menarik perhatian ramai.

“Hidup ni tak senang dek. Semoga korang semua bertahan. Di permudah urusan” katanya melalui kapsyen.

Menerusi video tersebut kelihatan lelaki cinta itu meminta sedekah kepada salah seorang pengguna jalan raya disitu.

Namun apa yang lebih membuatkan orang ramai tidak sampai hati melihat adalah apabila melutut dan menyembah jalan raya itu untuk meminta sedikit wang daripada kereta berkenaan.

Video:

@firdausothmann

Hidup ni tak senang dek. Semoga korang semua bertahan. Di permudah urusan

♬ original sound – Firdausothmann – MarkFirdausothmann

Disebabkan prihatin dan kasihan dengan lelaki cina tersebut, lelaki ini terus membuka tingkap dan memanggilnya untuk memberikan sedikit wang.

Tidak kiralah berapa jumlah wang tersebut namun uncle itu kelihatan sangat bersyukur dan berterima kasih kepadanya kerana telah memberikan wang itu.

Dalam pada itu Uncle tersebut sempat meluahkan isi hatinya namun disebabkan lampu isyarat bertukar hijau, dia terp4ksa meminta izin untuk beredar.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen meluahkan rasa syukur oleh kerana masih ada lagi manusia yang prihatin dan baik hati atas dunia seperti lelaki ini.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: yoy.my

Be the first to comment on "[VIDEO] Lulvh Hati Lihat Warga Emas Melvtut Tengah Jalan, Lelaki Ini Berhenti Beri Bantuan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*