Tidak Alami Gej4la Tervk Walaupun Positif C0vldl9, Zaquan Adha Nasihatkan Orang Ramai Ambil V4ks1n

Kapten Negeri Sembilan FC, Zaquan Adha Abdul Radzak mengakui tidak mengalami gej4la tervk selepas disahkan positif C0vldl9 tiga hari lalu.

Zaquan menerusi Instagram (IG) live, malam tadi turut menasihati orang ramai supaya mengambil svntik4n v4ks1n sambil mengakui kepada pengikut yang menonton sesi tersebut svntik4n v4ks1n mungkin penyebab dia tidak mengalami gej4la ser1us.

“Kepada anda semua, ambillah svntik4n v4ks1n. Ya, v4ks1n mungkin sebab saya tidak mengalami gej4la tervk selepas dij4ngk1ti v1rus ini.

“Saya ada athm4, Alhamdulillah walaupun ada peny4kit tersebut saya tidak ada sempvt atau dem4n kecuali hilang deria rasa dan bau,” katanya menjawab soalan pengikut.

Tambah Zaquan dia dan kembarnya Aidil Zafuan mempunyai masalah athm4 sejak kecil dan perkara tersebut amat membimbangkan ibunya.

“Mak saya memang sangat ris4ukan kesihatan saya sebab saya dan Aidil memang ada sempvt sejak kecil. Mak siap belikan saya supplement.

“Setakat ini bacaan Cycle Threshold (CT) value ataupun “nilai kitaran ambang” saya selepas ujian RT-PCR adalah 33,” katanya.

Dalam pada itu Zaquan turut berkongsi kepada para pengikutnya dia sedang menjalani ku4rant1n kendiri di rumah dan hanya berada di dalam bilik.

“Dah dua hari duduk dalam bilik ni, ‘pishangggg’. Tapi makan saya okay, hari-hari isteri saya hantar makanan sedap-sedap.

“Dalam bilik ni saya tak buka penghawa dingin cuma guna kipas sahaja. Dan saya akan selalu membuka tingkap untuk pengaliran udara yang baik,” katanya.

Terdahulu Zaquan memohon maaf kepada seluruh penyokong skuad Jang itu apabila mereka terp4ksa menarik diri daripada saingan Piala Malaysia musim ini, gara-gara kes penvlar4n v1rus C0VlDl9.

Menerusi sebuah kenyataan rasmi, kelab itu mengesahkan bahawa empat pegawai dan 20 pemainnya dij4ngk1ti v1rus berkenaan dan perlu menjalani pengasingan di rumah dan dipantau pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Gempak

Be the first to comment on "Tidak Alami Gej4la Tervk Walaupun Positif C0vldl9, Zaquan Adha Nasihatkan Orang Ramai Ambil V4ks1n"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*