[VIDEO] “Tercengang Pak Cik Kat Belakang Tu” – Gelagat G4dis Berbahasa Mandarin Buat Ramai Bangga

Malaysia merupakan sebuah negara yang majmuk, yang terdiri daripada 3 kaum utama iaitu Melayu, Cina dan India. Tidak hairan jika rakyat malaysia masing2 belajar bahasa antara satu sama lain tanda kita masyarakat yang majmuk.

Sekarang ini tidak kira kita orang melayu atau cina, kalau orang melayu boleh berbahasa cina itu tidak lagi menjadi satu kejutan sebabnya makin ramai yang belajar bahasa cina atau india. Ianya memudahkan kita untuk berkomunikasi jika mereka tidak fasih berbahasa melayu.

Terkini, tular di media sosial aplikasi Tik Tok iaitu video seorang gadis yang fasih berbahasa cina. Gadis tersebut dilihat sedang bercakap menggunakan bahasa cina dengan seorang jurujual. Kemampuannya berbahasa cina itu memuk4u seorang pak cik yang sememangnya orang cina.

Tidak menjangka video tersebut ditonton oleh beribu orang, video tersebut dianggap unik kerana tidak ramai yang fasih berbahasa kaum lain kecuali bahasa inggeris kerana kita semua tahu bahasa inggeris merupakan bahasa pengantar dunia dan ramai yang menggunakan bahasa inggeris.

Video:

@iiamainii

Uncle jangan terkejut tgk saya macam tu 😭🙏 btw rindu nak jalan jonker woi! #throwback #melakajonkerwalk

♬ original sound – Aini – Aini

Menjengah ke ruangan komen, ramai yang memuji gadis tersebut fasih berbahasa cina dah ada juga yang pada masa yang sama bangga kerana ada orang melayu yang fasih berbahasa cina dan ianya boleh memudahkan mereka jika ingin memohon pekerjaan atau berkomunikasi dengan orang cina.

Komen Netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Tiktok, sinarviral

Be the first to comment on "[VIDEO] “Tercengang Pak Cik Kat Belakang Tu” – Gelagat G4dis Berbahasa Mandarin Buat Ramai Bangga"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*