[VIDEO] “Alahai Comeynya First Time Tengok Ayam Ya” – Gelagat Kucing Bandar Balik Kampung Tuanya

Bila bercakap tentang kucing ini, ada beberapa jenis kucing yang kita boleh kategorikan. Ada kucing bandar dan ada kucing kampung.

Kucing bandar ini kucing yang dijaga rapi oleh tuannya dan tidak pernah keluar untuk berada di luar rumah, manakala kucing kampung ni memang terkenal dengan kucing yang biasa selalu ada di rumah di kampung2.

Kebiasaannya bila memelihara kucing ini, pemiliknya tidak akan meninggalkan mereka berada di rumah apbila mereka hendak balik kampung atau melancong. Kebanyakannnya akan membawa kucing itu sekali untuk pergi bersama mereka.

Gelagat seekor kucing ini memang diluar jangkaan apabila kini tular sebuah video yang dimuatnaik di aplikasi Tik Tok yang memperlihatkan seekor kucing yang sedang melihat ayam2 dan itik melalui tingkap jendela rumah. Memang asyik melihat gelagat “kucing bandar” yang baru baru menikm4ti keindahan kampung itu.

Video:

@ciciclans7

Balik kampung checked ✅ #ara #catsoftiktok #fypシ

♬ Panah Asmara – Afgan

Perkongsian tersebut yang mendapat beribu tontonan dan beratus lagi perkongsian itu dimuatnaik oleh pemiliknya menggunakan akaun Tik Tok miliknya yang dikenali sebagai @cici Clans7. Sepertinya kucing itu adalah kucing yang memang disayangi dan dilayan seperti keluarga sendiri.

Bila menjengah ke ruangan komen, masing2 geli hati melihat gelagat si bulus tu yang takut nak pergi ke luar rumah. Selain itu, ada jugak yang memberi cadangan supaya membawa si bulus tu keluar supaya dia boleh bergaul dengan ayam dan itik2 itu. Macam2 ragam kucing pun kan.

Komen Netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Tiktok, sinarviral

Be the first to comment on "[VIDEO] “Alahai Comeynya First Time Tengok Ayam Ya” – Gelagat Kucing Bandar Balik Kampung Tuanya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*