Bos muda syarikat binaan str0k ak1bat letih bekerja, main game… isteri tetap setia ajar suami mengeja semula – “Tak ada maknanya saya nak m4lu”

Remvk – hanya itu perkataan yang sesuai bagi menggambarkan h4ti dan perasaan Syazwani Adnan, 27, apabila doktor mengesahkan suaminya yang baru berusia 28 tahun mengalami pend4rahan ot4k serta disahkan str0k.

“Terus terbayang wajah anak-anak kami yang masih kecil, saya rasa kosong sangat hidup,” ceritanya kepada mStar.

Shahrul reb4h secara tiba-tiba di bilik air di pejabatnya.

Mengimbau kembali ins1den p4hit yang berlaku pad 3 Ogos itu, Syazwani berkata, dia menerima panggilan telefon dari pejabat yang memaklumkan bahawa suaminya, Shahrul Liza j4tuh di bilik air.

“Saya sangat-sangat terkejvt. Masa dia kena str0k tu saya tak ada di tempat kej4dian, dia j4tuh di tandas pejabat.

“Bila saya dapat panggilan dari ofis saya ingat dia hanya pengs4n biasa sebab sebelum kejadian dia masih aktif, boleh pergi meeting, breakfast, borak gelak-gelak dengan staf.

“Tiba-tiba je j4tuh di tandas tanpa ada apa-apa simptom,” katanya sambil menambah suaminya itu bekerja di syarikat sendiri.

Video:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Menurut Syazwani, pihak h0spital memaklumkan bahawa suaminya terkena ser4ngan str0k ak1bat pend4rahan dalam kepala.

Kesan daripada kejadian itu, Shahrul kini lvmpuh di bahagian kaki kanan dan sukar bercakap.

Waktu dia di h0spital, air m4ta saya setitis pun tak j4tuh depan dia sebab nak dia kuat, bila dia tengok saya kuat, jadi kita sama-sama berjuang demi keluarga.

SYAZWANI ADNAN

Bercerita lanjut, Syazwani berkata dia dimaklumkan bahawa ser4ngan itu mungkin berpunca ak1bat tidak cukup tidur, selain tidak mendapat rehat yang secukupnya.

“Dia tak cukup rehat sebab kerja dan main game terlalu lama.

“Dia usahakan syarikat pembinaan jadi memang banyak guna komputer, lepas tu hobi dia pula main game, guna komputer juga.

“Kadang-kadang hari cuti dia main game sampai pvkul7-8 pagi,” kongsinya.

Walaupun sed1h, Syazwani tetap kuat demi keluarga kecil mereka.

“Alhamdullilah, hari demi hari saya cuba bangun semula, saya cuma minta dan berdoa supaya dia balik semula di sisi saya.

“Waktu dia di h0spital, air m4ta saya setitis pun tak j4tuh depan dia sebab nak dia kuat, bila dia tengok saya kuat, jadi kita sama-sama berjuang demi keluarga,” katanya.

Syazwani kekal kuat di hadapan suaminya supaya lelaki itu juga tidak berpvtus asa untuk kembali sihat demi keluarga mereka.

Pasangan yang berkahwin pada tahun 2016 ini mempunyai dua cahaya mata lelaki.

Menurut Syazwani, suaminya itu kini masih belum boleh bertutur dan dia terp4ksa menaip menggunakan tangan kiri yang masih boleh bergerak untuk berkomunikasi.

“Bila dia balik dari h0spital saya layan dia seperti biasa supaya dia tak rasa dirinya ada kekvrangan, hari-hari saya bergurau dengan dia untuk kembalikan semula senyumannya.

“Masa mula-mula dia langsung tak boleh senyum, suara langsung tak keluar dan dia juga tak boleh mengeja, hari-hari saya ajar semula, sekarang day by day dia dah boleh mengeja semula untuk beritahu sesuatu,” katanya.

Pasangan ini mempunyai dua anak lelaki.

Menurut Syazwani, dia tidak pernah berasa m4lu dengan keadaan suaminya, malah dia bersyukur pasangannya itu masih ada di sisinya.

“Suatu malam sebelum tidur suami saya ada tanya, m4lu tak dapat husband macam ni?

“Tak ada maknanya saya nak rasa m4lu, saya rasa bersyukur masih lagi boleh bawa suami ke mana sahaja dan dia sentiasa ada di sisi saya.

“Saya dapat pimpin tangan dengan suami dan dapat suapkan dia makan,” katanya.

Syazwani bersyukur suaminya masih ada di sisinya dan keluarga.

Berkongsi pesanan buat wanita yang sen4sib dengannya, Syazwani berkata, kaum hawa perlu sentiasa kuat dan t4bah menghadapi segala uji4n yang mendatang serta menghargai masa yang ada bersama pasangan masing-masing.

“Kami tinggal sekeluarga, tidak ada orang lain, ahli keluarga terdekat, adik beradik ada datang melawat untuk beri kata-kata semangat pada kami.

“Selain kata-kata semangat dari keluarga dan rakan-rakan, apa yang menguatkan saya setiap hari adalah saya percaya Allah tak akan uji di luar kemampuan kita, jadi saya yakin saya mampu harungi dvgaan ini.

“Saya harap ramai wanita di luar sana akan sentiasa kuat dan t4bah dengan segala ujian dan saling menghargai pasangan masing masing.

“Saya yakin ramai lagi wanita lebih hebat daripada saya,” katanya.

Menurut Syazwani, dia kini sedang dalam persiapan untuk melancarkan produk vitamin C yang mereka usahakan bersama.

“Saya tak bekerja saya cuma buat produk online sahaja, sekarang masih dalam proses, hujung bulan ni baru launch.

“Asalnya saya rancang nak buat bersama suami, tapi tak sangka suami akan jadi macam ni jadi saya tunggu suami stabil dan keadaan saya pun terkawal, baru saya lancarkan produk tu,” katanya.

Komen Netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: MStar

Be the first to comment on "Bos muda syarikat binaan str0k ak1bat letih bekerja, main game… isteri tetap setia ajar suami mengeja semula – “Tak ada maknanya saya nak m4lu”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*