[VIDEO] “Bini Ado Dah, Mana Boleh Nikoh” – Anak Tegur Ayah Jangan Stalk Perempuan Lain

Umum mengetahui bahawa kanak2 sekarang ini bukan seperti kanak2 zaman dahulu. Kanak2 sekarang lebih matang dari usia kerana mungkin faktor kanak2 sekarang yang waktu kecil lagi sudah dided4hkan dengan pelbagai situasi yang membuatkan pemikiran mereka lebih matang kebanyakannya dari usia mereka.

Lebih2 lagi kanak2 yang suka membaca dari kecil lagi, pemikiran mereka lebih cenderung kepada penyelesaian masalah dan minda mereka lebih terbuka apabila melihat sesuatu benda atau perkara sekeliling mereka.

Begitu juga dengan seorang kanak2 ini yang telatahnya yang sedang menasihati ayahnya itu membuatkan ibunya tertarik untuk merakam dan memuatnaik di laman aplikasi Tik Tok miliknya. Kanak2 tersebut sedang menasihati ayahnya yang bertanya kepadanya tentang isu bermadu.

Jawapan yang diberikan kanak2 tersebut menyebabkan ayahnya itu ketawa kecil, telatahnya yang petah berbicara bahasa kelantan itu membuatkan tutur bicaranya itu sedikit lawak dan nampak matang dari usia nya.

Video:

@shahasan123

Reply to @miwa_2212 Sekalo acu keno, ni daddy pulok. Lapar nok bini napok teh 🤣 #fyp #fypage #cute #prank

♬ original sound – ShaHasan22 – ShaHasan22

Video yang berdurasi beberapa saat itu telah mendapat reaksi dan komen yang positif dari warga net. Kepetahannya bertutur bahasa kelantan yang pekat membuatkan netizen menyukai video tersebut dan ada juga yang memuji kecerdikan tutur katanya yang menasihati ayahnya itu.

Komen Netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Tiktok / Koleksi Viral

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Be the first to comment on "[VIDEO] “Bini Ado Dah, Mana Boleh Nikoh” – Anak Tegur Ayah Jangan Stalk Perempuan Lain"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*