“Goodluck ant1v4x” – [Vide0] Wanita Papar Situasi Polis Check Kad V4ks1n, Nak Rentas Terengganu-Kelantan

Hati rakyat Malaysia kini berbunga-bunga selepas kerajaan mengumumkan kebenaran untuk merentas negeri bagi seluruh negara.

Walau bagaimanapun, menurut SOP yang ditetapkan kerajaan, hanya mereka yang cukup dua svntik4n v4ks1n saja yang dibenarkan untuk merentas manakala yang tidak mengambil v4ks1n dil4rang untuk merentas negeri.

“Memang dah boleh rentas negeri tapi…” 

Meskipun agak suk4r untuk pihak polis memantau kepatuhan peraturan tersebut, baru-baru ini tular di TikTok, video daripada @aimirahalim yang menunjukkan pihak polis membuat sekatan jalan raya.

Sekatan jalan raya itu diadakan di sempadan Terengganu-Kelantan yang mana mereka akan memeriksa setiap individu yang ingin merentas negeri untuk menunjukkan kad vaksinasi mereka terlebih dahulu. Uish pantas polis buat kerja! 

Video:

@aimirahalim

Terengganu-Kelantan 🥱🥱🥱cek kad vaksin utk rentas negeri🤣#lagujiwang #foryoupage #fypdonggggggg #axiagurl❤️ #laguviral2021

♬ original sound – A R🌼 – A R🌼

“Aku sokong je buat macam ni” 

Kebanyakan netizen yang meninggalkan komen di video tersebut menyokong tindakan pihak polis dalam membuat sekatan jalan raya untuk memeriksa kad v4ksin4si mereka yang ingin merentas negeri.

Pun begitu ada juga di kalangan netizen yang tidak pu4s h4ti akan situasi tersebut dan menganggap ia satu diskriminasi kepada golongan yang tidak div4ksin.

Komen netizen:

Bestkan dah boleh rentas negeri. Walaupun dah cukup dua dos, pastikan korang sentiasa mengamalkan SOP yang ditetapkan kerajaan. 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Lobak Merah

Be the first to comment on "“Goodluck ant1v4x” – [Vide0] Wanita Papar Situasi Polis Check Kad V4ks1n, Nak Rentas Terengganu-Kelantan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*