Fara Hezel cem4s anak terper4ngkap dalam kereta, pintu tiba-tiba ‘lock’ sendiri – “Saya minta orang pec4hkan tingkap… ris4u dia lem4s”

Penyanyi Fara Hezel berdepan detik mencem4skan apabila anak sulungnya iaitu Tengku Muhammad Aisy Al-Abidin Petra terper4ngkap dalam kereta yang terkunci selepas beriadah di sebuah kawasan rekreasi di Terengganu pada petang Selasa.

Cerita Fara atau nama sebenar Nurfaraazira Yusri, 25, pintu kereta itu terkunci secara autom4tik selepas dia selesai meletakkan anaknya yang berusia setahun itu di kerusi bayi pada bahagian penumpang hadapan.

“Semasa kej4dian hanya saya dan Aisy sahaja… kami dah nak balik rumah, saya letak Aisy di kerusi hadapan penumpang kemudian tutup pintu untuk bergerak ke bahagian pemandu.

“Bila nak buka pintu pemandu tiba-tiba tengok dah terkunci dari dalam… kunci kereta pula tak ada dekat tangan saya sebab beg awal-awal lagi dah masukkan dalam kereta.

“Saya terus hilang arah, tak tahu nak buat macam mana, kereta pun belum start lagi ris4u kalau Aisy lem4s dekat dalam… saya tak fikir panjang terus minta tolong orang sekeliling, saya pinjam telefon untuk hubungi suami dan minta mereka bantu bukakan pintu,” katanya kepada mStar.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FaraHezel // New account 🌼 (@officialfarahezel)

Tidak menunggu lama, kakak kepada penyanyi Aiman Tino ini berkata dia meminta bantuan orang awam memec4hkan tingkap kereta milik suaminya itu.

Selepas beberapa kali mencuba akhirnya cermin pada bahagian penumpang belakang berjaya dipec4hkan dan pintu dibuka.

Semasa itu saya memang k4lut, minta tolong semua orang yang ada di situ, tak boleh nak fikir apa dah… risau kalau Aisy men4ngis.

FARA HEZEL

PENYANYI

“Selepas hubungi suami, dia terus bergerak datang ke kami, lokasi taman rekreasi tu tak jauh pun dari rumah… sementara dia dalam perjalanan itu saya minta tolong beberapa orang di situ untuk pec4hkan tingkap.

“Beberapa kali cubaan nak pec4hkan tingkap menggunakan batu tapi tak boleh. Datang seorang abang ni bawa besi dan akhirnya pec4h juga tingkap kecil di bahagian belakang. Syukur Alhamdulillah… tak kisahlah tingkap kereta ros4k asalkan pintu boleh dibuka.

“Semasa itu saya memang k4lut, minta tolong semua orang yang ada di situ, tak boleh nak fikir apa dah… ris4u kalau Aisy men4ngis tapi syukur dia diam sahaja dan masih boleh ketawa tengok saya dari dalam,” ujarnya.

fara hezel 2

Fara bersama suami dan anak mereka.

Penyanyi lagu Setiaku Pasti ini berkata dia menjadikan insiden itu sebagai pengajaran untuk dia lebih berhati-hati ketika berada di luar rumah.

Malah, dia turut mengucapkan terima kasih kepada orang ramai yang membantunya menyelesaikan mas4lah itu.

“Sebelum ni tak pernah pun berlaku kejadian terkunci dalam kereta, walaupun benda tak jangka nak berlaku tapi selepas ini saya akan lebih berhati-hati dan pastikan kunci sentiasa berada bersama.

“Sampai sekarang saya masih terbayangkan insiden itu, cem4s tu tak boleh nak cakap. Betul-betul jadi pengajaran. Nasihat saya untuk ibu bapa yang lain, kena sentiasa berw4spada dengan keadaan sekeliling.

“Apa-apa pun saya nak ucapkan terima kasih kepada kakak-kakak dan abang-abang yang membantu semalam. Kalau mereka tak tolong tak tahu la macam mana,” katanya yang kini menetap di kampung halaman suami di Kuala Terengganu.

Fara mendirikan rumah tangga dengan Tengku Mohammad Kamal Hishamuddin pada 20 Disember 2019 dan dikurniakan cahaya mata pertama pada Oktober tahun lalu.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Mstar

Be the first to comment on "Fara Hezel cem4s anak terper4ngkap dalam kereta, pintu tiba-tiba ‘lock’ sendiri – “Saya minta orang pec4hkan tingkap… ris4u dia lem4s”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*