Nampak adik ‘on’ kamera selepas bapa b1sik sesuatu, kakak gel4bah terus p4njat kaunter restoran – “Apa-apa libatkan katak, dia g3li”

Siapa sahaja yang tidak g3li gelem4n apabila terlihat kelibat katak?

Sama ada spesies puru yang berkvlit menggervtu ataupun betung yang berkvlit licin, namun ia tetap membuatkan kebanyakan individu khususnya wanita menggelvpur ket4kutan.

Perkongsian seorang wanita di aplikasi TikTok baru-baru ini mengenai gelagat lucu kakaknya yang sanggup mem4njat kaunter bayaran di restoran kerana t4kutkan haiwan amfibia itu benar-benar mencuit hati netizen.

Sehingga kini video tersebut meraih melebihi 70,000 jumlah tontonan dengan dibanjiri komen lucu netizen.

Berkongsi cerita dengan mStar, wanita bernama Fazrina Athirah ini berkata, video lucu tersebut dirakamnya ketika dia bersama keluarga sedang menjamu selera di restoran milik kakaknya, Nurul Fiziela.

“Masa tu kami dekat kedai makan milik kakak saya yang nombor tiga. Tiba-tiba ayah bisik, dia beritahu ada nampak katak dan minta saya standby pasang kamera untuk rekod.

“Saya sendiri tak nampak lagi katak tu tapi sebab kami sekeluarga tahu betapa kakak f0bia dengan katak, saya pun terus ‘on’ kamera. Kakak perasan yang saya tengah rekod dan dia dah sy4k ada sesuatu.

Video:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Sebab tu dia dah tak senang duduk dan menj3rit tanya ‘mana katak?’. Kami gelak-gelak lagilah dia m4rah sebab tak ada siapa beritahu. Suaminya dekat kaunter pun sengih-sengih je.

“Sebab terlalu t4kut, dia terus p4njat je kaunter tu tanpa hir4u keadaan sekeliling asalkan dapat jauh dari katak tu,” cerita wanita berusia 21 tahun ini.

anak sakat

Anak Nurul Fiziela sendiri gemar meny4kat ibunya dengan anak p4tung katak.

Menurutnya yang senang disapa Tyra, kakaknya yang berusia 31 tahun itu terlalu f0bia terhadap katak kerana mempunyai sejarah silam yang tidak dilupakannya sehingga kini.

“Masa dia kecil, rumah kami di Felda Palong 15 black out. Dia nak cari getah rambut. Tengah mer4ba-r4ba, tiba-tiba tangannya terpegang benda sejuk dan licin. Memang menj3rit-j3rit la.

Beberapa bulan lepas, video dia p4njat tembok rumah sebab t4kut katak raih 1.9 juta views. Lepas ni tak tahulah nak mem4njat apa pula.

FAZRINA ATHIRAH

“Bertitik tolak dari situlah, dia f0bia dengan katak. Kami sekeluarga dah maklum dah. Anak perempuannya yang berumur empat tahun pun suka s4kat emaknya dengan patung katak. Patung pun dia tak boleh, dengar bunyi katak pun tak boleh… apa-apa libatkan katak, dia g3li.

“Kalau nak tahu, ini video keduanya ‘mem4njat’ yang viral. Beberapa bulan lepas, video dia p4njat tembok rumah sebab t4kut katak raih 1.9 juta views. Lepas ni tak tahulah nak memanjat apa pula,” katanya sambil ketawa.

famili

Gambar keluarga Tyra sewakt majlis persandingannya.

Tyra yang juga pengusaha restoran makanan barat (western) turut mended4hkan, kakaknya pernah men4ngis malah mereka adik beradik juga pernah berg4duh ‘manja’ gara-gara kakaknya mer4juk kerana dis4kat dengan katak.

“Tak sangka pula video kedua dia mem4njat ni viral lagi sekali. Lucu baca komen-komen netizen. Ramai juga yang kongsi f0bia yang sama dengan kakak. Dia ingatkan dia seorang je yang f0bia terlampau, rupa-rupanya ramai juga senasib,” ujarnya lagi.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Mstar

Be the first to comment on "Nampak adik ‘on’ kamera selepas bapa b1sik sesuatu, kakak gel4bah terus p4njat kaunter restoran – “Apa-apa libatkan katak, dia g3li”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*