Azri Iskandar senyap-senyap cvcuk v4ks1n, Ellie Suriaty red4 tak mahu g4duh suami isteri – “Dia ketua keluarga kena cari nafkah”

Umum mengetahui pasangan pelakon Azri Iskandar dan Ellie Suriaty Omar engg4n menerima svntik4n v4ks1n C0vldl9 atas faktor keselamatan.

Namun demi tuntutan kerja, Azri, 53, rupa-rupanya sudah lengkap v4ksin4si tanpa pengetahuan Ellie yang juga seorang pengarah terkenal.

Bercerita tentang hal itu kepada mStar, Ellie, 51, yang l4ntang menolak v4ks1n buat masa ini berkata dia terp4ksa akur dengan tindakan suaminya itu.

“Azri dah v4ks1n, dah dua d0s. Dia buat tu pun tak cakap dengan saya.

“Pada saya… saya pun tak nak berg4duh kerana itu pilihan dia. Tak apa la, tak ada berg4duh kat rumah,” katanya ketika dihubungi mStar.

AZRI1

Azri Iskandar terp4ksa menerima v4ks1n demi tuntutan kerja.

Sebelum ini mStar melaporkan selain Ellie dan Azri, dua anak mereka yang berusia 17 dan 12 tahun turut engg4n menerima svntik4n v4ks1n C0vldl9 atas sebab-sebab keselamatan dan kesihatan.

Mengulas lanjut tentang tindakan Azri, Ellie berkata dia rasional berkaitan hal itu kerana suaminya perlu keluar bekerja mencari nafkah untuk mereka sekeluarga.

Tambahan pula sebagai pelakon, mereka perlu memenuhi syarat lengkap dua d0s v4ks1n sebelum dibenarkan terlibat dalam mana-mana produksi.

“Dia tak happy dengan perkara ni (v4ks1n). Tapi sebab dia ketua keluarga, kena cari nafkah.

Jika dia j4tuh s4kit saya akan jaga dia sebab dia suami saya dan teruskan makan makanan sunnah. Saya tak mahu keluarga jadi berpec4h sebab keputusan ni,

ELLIE SURIATY

PELAKON / PENGARAH

“Sebab itu dia buat ni diam-diam tanpa beritahu saya… tahu-tahu je dah dua v4ks1n.

“Jika dia jatuh s4kit saya akan jaga dia sebab dia suami saya dan teruskan makan makanan sunnah. Saya tak mahu keluarga jadi berpec4h sebab keputusan ni,” katanya.

Dalam pada itu ketika ditanya tentang keputusan kerajaan yang belum berhasrat mel4rang pelajar enggan div4ks1n daripada masuk ke sekolah untuk belajar secara bersemuka, Ellie berkata dia masih skeptikal tentang hal berkenaan.

“Mula-mula mereka kata memang tak ada p4ksaan untuk ambil v4ks1n, tapi akan kaunseling ibu bapa.

“Jadi ini persepsi kerajaan mengatakan ibu bapa yang memberi tek4nan kepada anak-anak untuk tidak div4ks1n.

“Seolah-olah kita ditvduh tidak menjaga kesihatan anak-anak. Anak-anak belong to their parents not belong to the government. Pada saya itu statement yang tidak bertanggungjawab,” katanya.

ellie 2

Ellie akan buat keputusan untuk berhentikan anak-anak dari sekolah sekiranya masih dip4ksa terima v4ks1n.

Katanya lagi, sekiranya kerajaan masih enggan menghorm4ti keputusan mereka, dia tidak teragak-agak untuk berhenti menghantar anak-anaknya ke sekolah.

“Walaupun dipanggil untuk kaunseling I would still say no. Harap kerajaan horm4ti keputusan ibu bapa.

“Anak-anak meng4du kawan-kawan pul4ukan mereka, tapi tak apa la kena pul4u… tak ada la sampai nak bermvsuh, its ok.

“Tapi I have to choose berhentikan anak sekolah, not going to school. Diskriminasi ni sangat bvruk untuk ment4l,” ujarnya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Mstar

Be the first to comment on "Azri Iskandar senyap-senyap cvcuk v4ks1n, Ellie Suriaty red4 tak mahu g4duh suami isteri – “Dia ketua keluarga kena cari nafkah”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*