Isteri tiba-tiba men4ngis depan pintu, Alam Wakaka pel1k tengok rag4m isteri h4mil – “Saya kena buat lawak, jadi badut untuk ceriakan dia”

Lain keh4milan lain ragamnya, begitulah yang dilalui pelakon dan penari Alam Wakaka tatkala berdepan pengalaman pertama menguruskan isteri h4mil.

Cerita Alam atau nama sebenarnya Haslam Abdul Rahman, 35, isterinya Nurul Alisya Najwa Hazman mengalami perubahan em0si yang ketara sejak kebelakangan ini.

“Saya tak ada pengalaman lagi nak jaga isteri meng4ndung, ni yang pertama jadi banyak benda saya tak tahu dan perlu bersedia.

“Sejak akhir-akhir ni dia selalu mo0dy. Kadang-kadang mood dia okay, adakalanya s4yu je… mungkin sebab pembawakan budak.

“Saya kena buat lawak, kena jadi badut untuk ceriakan dia,” katanya kepada mStar.

ALAM2

Isteri Alam buat kejvtan memberutahu dia h4mil.

Pada 14 September lalu Alam diberi kejvtan dengan berita kehamilan Nurul Alisya sempena sambutan ulang tahun kelahirannya yang ke-35.

Kini kandungan isterinya berusia empat minggu.

Bercerita lanjut tentang pengalamannya dalam tempoh trimester pertama ini, Alam berkata selain sering mvntah-mvntah isterinya juga menunjukkan sikap aneh.

Buat masa ni saya yang masak, kemas rumah serta buat kerja-kerja harian sebab saya nak bagi dia rest dan tak buat benda berat

ALAM WAKAKA

PELAKON

“Semalam berlaku kejadian paling pelik, masa saya lap motor dia tiba-tiba men4ngis depan pintu. Saya hairan kenapa ni, apa salah aku?

“Isteri kata dia tak tahu tiba-tiba rasa nak men4ngis, men4ngis macam ada mas4lah yang besar pula tu.

“Saya cu4k sebab tak pernah tengok isteri men4ngis ni… jadi saya pvjuk la, lama juga nak pujuk. Lepas itu apabila mood dah okay dia dah boleh gelak balik,” katanya berseloroh.

Tambah Alam, buat masa ini dia tidak membenarkan isterinya melakukan sebarang kerja rumah.

“Buat masa ni saya yang masak, kemas rumah serta buat kerja-kerja harian sebab saya nak bagi dia rest dan tak buat benda berat.

“Mengidam tu tak ada lagi, tapi dia suka nak pesan macam-macam makanan tapi tak makan. Masa birthday dia nak makan stik, saya bawa la, dia makan dua tiga suap je.

ALAM3

Alam dan Najwa mendirikan rumah tangga pada 7 Mac lalu

“Paling ketara sekali dia r1ndu ibu dia. Disebabkan sekarang masih ada larangan rentas negeri, tak boleh balik Johor jumpa keluarga. Dalam satu hari tu lima ke enam kali dia call mak dia dan mak saya,” ujarnya.

Untuk rekod Alam dan Najwa, 20, mendirikan rumah tangga di Pejabat Agama Segamat, Johor pada 7 Mac lalu.

Alam sebelum ini pernah menjuarai program realiti tarian, So You Think You Can Dance musim pertama pada 2009 selain turut membintangi filem Sayang You Can Dance dan drama realiti, Alam’s Story.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Mstar

Be the first to comment on "Isteri tiba-tiba men4ngis depan pintu, Alam Wakaka pel1k tengok rag4m isteri h4mil – “Saya kena buat lawak, jadi badut untuk ceriakan dia”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*