[Vide0] “Dah sebulan pakai baru tahu” – Wanita Sangka Whiteboard Baru Beli Ros4k, Rupanya Lupa Cabut Plastik!

Korang pernah alami situasi, ingatkan barang yang korang baru beli tu ros4k tapi rupa-rupanya korang tak reti nak pakai?

Haa inilah kejadian yang berlaku kepada seorang pengguna TikTok bernama @nurbaayaaapristiyono ni apabila dia baru mengetahui sebab mengapa whiteboard yang baru dibelinya itu tidak berfungsi dengan baik.

Menerusi video itu, Nurbaaya menunjukkan whiteboard yang baru sebulan dibelinya mempunyai kesan-kesan pen marker yang tak dapat ditanggalkan.

Walau bagaimanapun, dia terkejvt apabila kawannya menyuruh dia membuang plastik pada whiteboard tersebut terlebih dahulu.

Video:

@nurbaayaaapristiyono

Halahh halahhh akaaaakkkk 😂 sama 2×5 nya kita. Tahniah anda tidak keseorangan . *click sound

♬ original sound – TeenaSulaiman – TeenaSulaiman

Selepas ditarik plastik yang melekat pada whiteboard tersebut, Nurbaaya kemudian membuat demo semula dengan melukis sesuatu di atas whiteboard berkenaan dan lukisan itu dapat dipadam dengan mudah sekali. Halahh halahhh! 

Aku str3ss betullah dah sebulan aku pakai benda ni. Baru hari ini aku tahu, ya Allah ya Tuhanku. 

“Kawan aku share dekat aku. Apahal kau ni, plastik tu koy4k. Aku balik rumah tadi terus aku koy4k. Patutlah selama ni aku tak koy4k, aku dok tulis pastu susah nak hilang. Aku pakailah air. Nah aku test. 

“Ada degree tapi ada b0d0hnya jugak aku…” katanya.

“Akak sebulan?? Saya dah setengah tahun kak…” 

Video tersebut telah mendapat pelbagai respon daripada netizen yang mana rata-ratanya mengakui mereka pun baru tahu rupanya kena buang plastik yang melekat pada whiteboard tersebut.

Kalau kakak ni tahu selepas sebulan membeli whiteboard tersebut, ada yang dah setengah tahun baru tahu ‘r4hsia’ penggunaannya ni. Hadeh! 

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Lobak merah

Be the first to comment on "[Vide0] “Dah sebulan pakai baru tahu” – Wanita Sangka Whiteboard Baru Beli Ros4k, Rupanya Lupa Cabut Plastik!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*