Wanita Amerika ‘Culture Sh0ck’ Tengok Rakyat Australia Berkaki Ayam Di Tempat Awam

Kejvtan budaya selalu terjadi kepada rakyat Malaysia yang baru tiba di luar negara. Walaupun budaya sesebuah negara tu pelik dan bertent4ngan dengan budaya kita, namun sebagai pelancong, kita haruslah h0rmat dengan cara hidup di negara tu.

Seorang wanita dari Amerika Syarikat ini pula berkongsi pengalamannya yang terkejvt apabila melihat ada sesetengah rakyat Australia yang selamba berkaki ayam di tempat awam, lapor Daily Mail.

Wanita yang dikenali sebagai Sophia Kim itu berkongsi video yang sempat dirakam tentang pertemuannya dengan beberapa rakyat Australia yang tak memakai kasut ketika membeli barang di sebuah pasar raya di Australia menerusi akaun TikToknya beberapa hari yang lalu.

Video:

@sophiainsydney

lol #woolies #wooliesgang #aussietok #australiatok #australian #aussierules #aussietiktok #australia🇦🇺 #australia #australiantiktok #australiacheck

♬ Essence (feat. Justin Bieber & Tems) – WizKid

Difahamkan, Sophia yang merupakan seorang pereka pakaian dalam baru sahaja berpindah ke negara itu pada Februari tahun lalu dari Los Angeles, jadi, dia agak terkejut bila tengok ada sesetengah orang Australia yang rilek je tak pakai kasut ketika membeli belah.

Untuk pengetahuan semua, berkaki ayam di Australia merupakan suatu perkara yang cukup normal sebab memang ada rakyatnya yang memang selesa begitu. Difahamkan, tab1at berkaki ayam selalunya popular dalam kalangan mereka yang tinggal di tepi pantai sebab bagi mereka, agak l3ceh kalau pakai kasut ketika berjalan di kawasan sekitar pantai.

Namun, meninjau ke ruangan k0men, ada juga netizen Australia yang mengatakan mereka tak begitu gemar dengan tab1at tak pakai kasut sebab bagi mereka ianya k0tor.

Selain itu, menurut laman web Outback Tourist, jalan di negara itu juga rata-ratanya bersih, jadi tak ada mas4lah kalau ada individu yang memilih untuk tidak berkasut.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Lobak Merah

Be the first to comment on "Wanita Amerika ‘Culture Sh0ck’ Tengok Rakyat Australia Berkaki Ayam Di Tempat Awam"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*