[Vide0] Kawan Dah Settle 2 D0se, Pemuda Tak Cukup 14 Hari Hanya Mampu Tengok Dari Luar Kedai

Buat masa kini, aktiviti dine-in di premis makanan boleh dikatakan sebagai satu perkara yang agak rare sebab ia nya hanya dibenarkan untuk individu yang sudah lengkap dua d0s sunt1kan vaks1n sahaja.

Jadinya untuk sesiapa yang belum lengkap sunt1kan v4ks1n atau tak cukup 14 hari pun mesti akan rasa sedikit cembvru bila tengok kawan-kawan lain tengah lepak bersama.

Kawan-kawan lepak kedai makan

Terbaru, beberapa buah video mengenai situasi sewaktu dine-in beberapa orang pemuda ini menjadi perhatian ramai.

Menerusi perkongsian yang dimuat naik oleh @Hasrul Amin ini, dia memuat naik suasana bersama rakan-rakannya lepak di sebuah kedai makan. Dapat dilihat dalam video tersebut, mereka berempat tengah enak menikm4ti makanan masing-masing.

Namun rupa-rupanya, ada salah seorang dari rakan mereka yang hanya duduk di luar kedai makan tersebut.

@hasrulamin16

Yang tau je tau😂😂😂😂 #fypシ #fypdongggggggg

♬ Dunia Khayalan – .

Kawan tak cukup 14 hari 

Nak dijadikan cerita, salah seorang rakan mereka itu sebenarnya dah lengkap dua dos suntikan vaksin tapi belum cukup 14 hari tempoh yang telah ditetapkan oleh kerajaan.

Menurut Hasrul, kawannya itu setia menunggu mereka sebab dia membawa Hasrul ke kedai tersebut. Jadinya dia hanya duduk di luar, sambil minum minuman yang dipesan sebab tak ada selera untuk makan.

@hasrulamin16

Reply to @bobothensem Makcik tu pun takle buat pape😭😂😂 #fypシ

♬ original sound – Hasrul Amin – Hasrul Amin

Posting video yang menarik perhatian warganet tersebut, sehingga kini telah meraih 450k tontonan di TikTok.

“Respect orang ikut peraturan”

Oleh kerana kejujuran rakannya itu, ramai juga netizen yang turut memuji tindakan lelaki tersebut sebab patuh dengan arahan yang telah dikeluarkan. Namun ramai juga warganet yang terhibur dengan situasi tersebut, dengan menyifatkan rakannya itu sangat baik sebab masih menunggu kawan-kawan lain untuk habiskan makanan mereka sebelum pulang. Bagus betul.

Memang contoh semangat setia kawan yang patut ada. Kalau korang dekat tempat pemuda tu, apa korang buat?

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Lobak Merah, mediamalaysia

Be the first to comment on "[Vide0] Kawan Dah Settle 2 D0se, Pemuda Tak Cukup 14 Hari Hanya Mampu Tengok Dari Luar Kedai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*