Suami muka ‘ket4t’ isteri ajak buat reviu produk masa Maghrib, terus men4ngis tengok hadiah paling ditunggu ada dalam kotak

Video menunjukkan seorang wanita membuat kejvtan berita keh4milannya kepada suami ternyata membuat ramai tersentuh.

Menurut kapsyen yang ditulis dalam perkongsian video itu, pasangan tersebut sudah enam tahun menanti kehadiran zvriat dalam hidup mereka.

Video tersebut setakat ini meraih hampir 73,000 tontonan di aplikasi TikTok.

Dya dan Azlan berkahwin pada 1 Januari 2016.

Berkongsi cerita dengan mStar, Nur Nadia Husna Zulkifli, 30, berkata, dia merancang membuat kejvtan itu untuk suaminya, Azlan Feroza, 32, yang sudah enam tahun bersabar untuk bergelar seorang bapa.

Bagi memastikan rancangannya ‘menjadi’, dia terp4ksa menipu suaminya bahawa dia mahu merakam video untuk membuat reviu produk bayi yang dihasilkannya sendiri, di mana ‘kejvtan hadiah’ disembunyikan pada bahagian paling bawah dalam kotak tersebut.

“Sebenarnya waktu tu saya dah tujuh hari lambat datang bul4n dan sebelum ni memang tak pernah lewat. Ini kira kali pertama, jadi bila suami balik kerja saya ajak dia pergi Watsons kononnya untuk beli sabun yang dah habis.

“Sampai je rumah, saya terus buat UPT (urine pregnancy test) sambil mencuci tandas dan lihat ada double line. Bila dah macam tu, saya pula jadi tak sabar nak buat surprise untuk suami dan masa tu dia baru nak mandi sebab dah Maghrib.

Video:

@nunazulkifli

Alhamdullilah best moment in mylife almost 6yrs waiting finally Allah grant our Dua #pregnancyannouncement #pregnancyjourney #happymoment @alnferoza

♬ original sound – Dya Zulkifli – Dya Zulkifli

“Cepat-cepat saya suruh dia pakai baju semula, konon-konon ada nak buat reviu. Saya beritahu dia yang kami kena buat reviu barang bayi. Tu yang dia muka str3s. Orangnya sweet sebenarnya,” katanya yang bekerja sebagai perunding kewangan di sebuah syarikat yang terletak di Damansara, Selangor.

Mesra disapa Dya, wanita ini berkata dia seolah-olah tidak percaya apabila melihat keputusan UPT pada Februari lalu yang menunjukkan tanda dua garisan, bermaksud dirinya sedang h4mil.

Malah dia juga mengaku tidak dapat menahan seb4k dan segera berkongsi berita gembira itu bersama ahli keluarga yang lain.

“Masa tahu tu rasa sedih, gembira dan bersyukur sangat, ibarat macam tengah bermimpi tengok double line tu. Tak sangka sangat sebab selalu kalau check mesti satu line.

“Ibu, ayah, ibu mertua serta adik beradik semua gembira dan turut men4ngis kerana tak sangka. Waktu tu tengah PKP lagi, jadi saya surprise guna video call je.

“Suami terus buat sujud syukur dan cakap pada saya lepas ni tak boleh buat kerja berat-berat, dia nak saya jadi princess je sampai baby keluar.

IMG_7227

Dya (dua, kanan) turut berkongsi berita gembira itu dengan ahli keluarganya yang lain.

“Dia terlalu gembira sebab tak pernah pun bertanya atau str3s pasal anak, tapi sebagai seorang isteri saya tahu suami berharap untuk ada zvriat sendiri.

“Kami berkahwin pada Januari 2016 dan ada buat pemeriksaan kesvburan setelah tiga tahun mendirikan rumah tangga. Alhamdullilah keputusan kami berdua tak ada masalah cuma belum ada rezeki,” ujarnya.

Dya yang merupakan anak pertama daripada empat beradik amat bersyukur kerana sentiasa dikelilingi orang yang positif dan banyak memberi sokongan ketika mereka berhadapan dengan mas4lah suk4r untuk h4mil.

Kini usia kandungannya sudah mencecah tujuh bulan dan bakal melahirkan anak sulungnya pada penghujung Oktober ini.

“Alhamdullilah, kami dikelilingi dengan keluarga dan sahabat yang positif. Kalau saya sedih pun orang keliling banyak yang memberi sokongan..

“Kami tak kisah pun anak lelaki atau perempuan, yang penting dia sihat dan sempurna. Ini merupakan hadiah dan amanah dari Allah yang terindah dalam hidup saya dan suami.

Sebab kami memang dah red4 dengan ketentuan Allah.

NUR NADIA HUSNA ZULKIFLI

“Sekarang ni cuma mengidam nak makan ketam dan durian sahaja, Alhamdullilah dah dapat semua tu. Sekarang kandvngan saya dah berusia tujuh bulan dan inshaAllah akan melahirkan pada penghujung Oktober nanti,” katanya.

Menurut anak kelahiran Perak ini, dia berharap agar pasangan di luar sana yang diberi ujian sama untuk tidak berputus asa dan sentiasa berdoa kepada Allah.

Jelasnya, mereka juga pernah terfikir untuk mengambil anak angkat tiga bulan sebelum dirinya disahkan h4mil.

“Pesanan saya untuk semua pasangan yang mengalami situasi sama seperti kami untuk jangan putus asa, sentiasa berdoa tetapi jangan terlalu berharap.

rtgerger

Dya kini sedang h4mil tujuh bulan dan bakal melahirkan anak pada penghujung Oktober.

“Tiga bulan sebelum saya disahkan h4mil, kami memang dah berniat kalau tahun ni tak ada rezeki memang nak ambil anak angkat. Sebab kami memang dah reda dengan ketentuan Allah.

“Tapi Allah ialah sebaik-baik perancang, jadi bila dah tiba waktunya itu Dia akan bagi pada kita,” katanya.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Mstar

Be the first to comment on "Suami muka ‘ket4t’ isteri ajak buat reviu produk masa Maghrib, terus men4ngis tengok hadiah paling ditunggu ada dalam kotak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*