“Yang ni SOP pun terjaga”- [Vide0] Ramai Sangat Nak Svntik V4ks1n, Terp4ksa ‘Cop’ Tempat Guna Selipar

Sejak kelonggaran diberikan kepada individu yang lengkap menerima dua d0s svntikan di negara ini, makin ramai yang tak sabar-sabar untuk dapat svntikan v4ks1n mereka.

Bukan saja kita, malah semangat nak ambil v4ks1n ditunjukkan oleh saudara di negara jiran kita pun apa kurangnya sampai mereka ada cara tersendiri nak elakkan daripada bersesak sewaktu datang ke pusat pemberian v4ks1n.

Susun selipar sampai keluar 

Baru-baru ini, viral sebuah video menunjukkan suasana di sebuah tempat pemberian v4ks1n di Indonesia yang boleh dikatakan agak ‘unik’.

Menerusi posting oleh @kaptenrif ini, melihatkan terdapat ramai orang yang duduk di luar bangunan sebuah tempat pemberian v4ks1n.

Namun bila difahamkan, rupanya mereka semua itu sedang beratur dan menunggu giliran untuk mengambil svntikan v4ks1n. Tak macam beratur pun? Haa cuba tengok betul-betul.

Video:

@kaptenrif

Ada aja kelakuan warga (+62), besok gua nitip sendal dari malem kali yaaa😂

♬ original sound – Tony Roy – Tony Roy

Sebenarnya mereka semua ini dah beratur dengan ‘cop’ kedudukan dengan menyusun selipar mereka. Dalam video tersebut, dapat dilihat barisan yang dibuat sangatlah panjang sampai ke luar pintu pagar kawasan berkenaan. Siap ada belok lagi dekat hujung tu.

Video yang dikongsikan kurang dari tempoh 24 jam semasa artikel ini ditulis, meraih sehingga lebih dari 4.3 juta views di TikTok.

“Yang bagi idea macam tu mesti dia bangga”

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen memuji idea kreatif yang ditunjukkan oleh masyarakat di sana. Selain itu ada yang berpendapat bahawa langkah tersebut bagus sebab memudahkan golongan berusia, dan elakkan daripada orang ramai berhimpit.

Kreatif betullah dorang semua ni. Tapi doktor panggil giliran berdasarkan bentuk dan warna selipar ke cana? 

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Lobak Merah

Be the first to comment on "“Yang ni SOP pun terjaga”- [Vide0] Ramai Sangat Nak Svntik V4ks1n, Terp4ksa ‘Cop’ Tempat Guna Selipar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*