“Tak m4lu ada misai, tapi let1h di3jek jong4ng” – G4dis ini jalani hidup seperti biasa walau bermisai, tak pernah rasa nak ‘bu4ng’

“BUKAN filter, tapi betul ni,” itulah jawapan seorang gadis yang membalas pertanyaan pengguna TikTok.

Perkongsian video itu yang menunjukkan terdapat misai pada w4jahnya meraih hampir 370,000 tontonan dan 18,500 tanda suka di aplikasi tersebut.

Rupa-rupanya ramai kaum Hawa yang meninggalkan komen bahawa mereka juga mempunyai misai halus pada wajah mereka.

Shikin tidak kisah jika ada yang men3gur tentang misai pada w4jahnya.

Berkongsi cerita dengan mStar, Nur Ashikin Abdul Manap, 20, berkata, dia menjawab soalan salah seorang pengguna di TikTok yang bertanya adakah misai dalam video itu ‘diada-adakan’ menggunakan filter.

Bagaimanapun dia sangat terkejut apabila mengetahui ramai lagi wanita di Malaysia mempunyai mas4lah yang sama seperti dirinya.

“Ada seorang pengguna TikTok dia ingat ada pakai filter misai tapi sebenarnya real. Memang sebelum ni pun ada je yang akan tegvr tentang misai saya

“Dulu saya pernah wax sebab ingat ia akan tumbuh lambat, tapi rupa-rupanya sekejap je dah naik balik. Sekarang ni saya dah tak rasa nak ‘bu4ng’ misai, lagipun ibu kata kalau buang nanti akan tumbuh dengan lebih lebat.

Video:

@cikonnnn

Reply to @kingtaugey__._ original punya😂

♬ original sound – AS – AS

“Saya dan kakak sulung saja yang bermisai dalam keluarga dan kami berdua tak m4lu untuk berdepan dengan masyarakat. Cuma saya terkejutlah sebab tak tahu di Malaysia ni rupanya ada ramai wanita bermisai,” katanya yang menetap bersama keluarga di Kampung Pokok Jenerih, Tasek Gelugor, Pulau Pinang.

Menurut anak jati Pulau Pinang ini, dia mendapat keyakinan selepas menonton sesi TikTok live seorang wanita Indonesia yang juga bermisai seperti dirinya.

Walaupun begitu, dia pernah meng4du kepada ibunya kerana rakan-rakan di sekolah meng3jek g1ginya sehingga nekad mahu memakai pendakap g1gi.

“Saya pernah tengok TikTok live seorang wanita dari Indonesia dan ada penonton tanya jika dia rasa m4lu kerana bermisai. Wanita itu menjawab, buat apa nak rasa m4lu kerana bermisai?

“Mula dari situlah saya berani untuk tunjuk wajah kepada orang ramai. Rasa gembira dengan apa yang saya ada dan lebih berkeyakinan.

“Waktu di sekolah dulu jarang orang tegur pasal misai, tapi mereka meng3jek saya g1gi jong4ng. Saya meng4du pada mak, nak kerja dan kumpul duit untuk pakai braces kerana let1h di3jek.

Kerana apa yang kita ada ni merupakan satu kelebihan.

NUR ASHIKIN ABDUL MANAP

“Pada awalnya mak tak bagi tapi selepas saya beritahu apa yang berlaku di sekolah, barulah dia izinkan untuk pakai braces,” ujarnya yang mesra disapa Shikin.

Menurut anak kesembilan daripada 10 adik beradik ini, dia mahu semua wanita yang mempunyai mas4lah sama sepertinya untuk tidak berasa m4lu.

Sebaliknya, anggaplah ia sebagai satu kelebihan dan bersyukur dengan kurniaan Allah.

“Saya cuma nak beritahu kepada wanita lain yang mempunyai mas4lah misai atau bvlu r0ma lebat untuk tidak berasa m4lu.

IMG_7250

Shikin (empat, kiri) menetap bersama keluarganya di Kampung Pokok Jenerih, Tasek Gelugor, Pulau Pinang.

“Kerana apa yang kita ada ni merupakan satu kelebihan dan masih kelihatan cantik dengan gaya tersendiri. Kita juga haruslah bersyukur dengan apa yang telah dikurniakan oleh Allah,” katanya.

Shikin yang sudah tiga tahun tamat bersekolah kini sedang bekerja di sebagai operator di sebuah kilang yang terletak di Bayan Lepas, Pulau Pinang dan menolong ibu bapanya menguruskan bisnes menternak kambing ketika hari cuti.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Mstar

Be the first to comment on "“Tak m4lu ada misai, tapi let1h di3jek jong4ng” – G4dis ini jalani hidup seperti biasa walau bermisai, tak pernah rasa nak ‘bu4ng’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*